drum

Consiliul Județean alocă bani pentru lucrările de reabilitare a unuia dintre cele mai proaste drumuri din județ. Este vorba drumul județean Arad – Felanc. Acesta a fost predat de Consiliul Judeţean Arad (CJA) către Ministerul Dezvoltării în urmă cu cinci ani și predat înapoi administrației de minister.

După cum anunțau luna trecută, modernizarea drumului depășește 25 de milioane de lei pentru un contract de lucrări de doi ani. Modernizarea drumului dintre Arad şi Felnac va fi finanţată de Guvern, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Trebuie spus că statul nu alocă toţi banii deodată. În bugetul pe 2015, Guvernul a alocat suma de 4,5 milioane de lei pentru acest obiectiv. CJA va cofinanţa lucrarea.

În ședința ordinară a Consiliului Județean de la finele acestei luni, aleșii județului trebuie să-și dea acordul pentru a alocarea a un milon de lei, pentru cofinanțarea lucrărilor de reabilitare a drumului.

Tevatura drumului Arad-Felnac a început încă din anul 2010. La acea vreme, tronsonul a fost preluat de Ministerul Dezvoltării, care l-a inclus în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Programul a fost însă suspendat în 2012, de noul Guvern. Timp de doi ani, drumul nu a fost în administrarea județului. Mai apoi, anul trecut, drumul a fost cuprins în noul program guvernamental, statul punând la dispoziţie bani pentru demararea lucrărilor de modernizare a şoselei.

Problemele au continuat însă la organizarea licitației, la jumătatea anului trecut, când firmele participante au depus contestații, ceea ce a tergiversat mult începerea efectivă a lucrărilor. Partea bună a fost că fondurile nu s-au întors la Guvern, astfel că, anul acesta au putut fi demarate.

Recomandările redacției