banatul crisulDuelul cu Cermei de săptămâna trecută s-a lăsat cu „victime” în rândurile trupei lui Dani Cherecheși și Mihai Roșca: Petrescu și Fritea au rămas pe margine, suspendați după avertismentele primite atunci. Tot în afara circuitului se aflau alți doi titulari, Fl. Rus și Tolan, ambii cu pro­bleme de ordin medical. Totuși, Crișul avea fundașii la centrul terenului în meciul din Sînnicolau Mic, încă din primele minute.
Fotbaliștii Banatului s-au grupat însă bine în jurul veteranului Peti Barb și au aglomerat puternic careul mare. Vizitatorii au căutat să-i desfacă apelând la o serie de pase rapide, dar gazdele au reușit să blocheze bine.
Până în ultimul minut al actului întâi, tocmai când Banatul reușise să apară mai consistent în fața porții adverse pentru prima dată: Mucha a prins mingea după o lovitură liberă din lateral stânga, a degajat puternic și precis la Covaci, mijlocașul a plecat pe contraatac, și-a pierdut pe drum adversarii și l-a executat pe Montorfano cu șut la colțul lung din 12 metri stânga, 0-1.
Actul doi s-a derulat după același scenariu, cu Crișul în ofensivă și Banatul căutând să comită cât mai puține inexactități în apărare. Meciul s-a rupt la superba lovitură liberă transformată în gol de Ciornei de la 25 de metri, 0-2, (64). Pirtea a scris concluzia după ce s-a înșurubat printre apărătorii adverși și l-a învins și el pe italianul din poarta Banatului, 0-3 (78).
Banatul: Montorfano – D. Nagy (Asoltani), Domenyi, Barb, Craiu (Ivănescu), Olariu, Revnic, Hans, Oros, Debattisti (Brîncovan), Chepețan.
Crișul: Mucha – Ciornei, Iaroș, Toseschi, Clej, Burlacu, Petra, Turcuș, Covaci, Pirtea, Faur (Deloreanu).
Arbitri: Daniel Burcă – Sergiu Cîrmaci, Dan Haynecz. Observatori: Nelu Brănișcan, Gheorghe Sfăt.

Recomandările redacției