smurd uta lugojO oră și trei minute au trebuit să aștepte fotbaliștii echipelor UTA și Vulturii Lugoj pentru a putea juca. Cu aproximativ 20 de minute înainte de ora 17,00, s-a aflat că vor urma câteva zeci de minute de întârziere, deoarece un elicopter SMURD urma să aterizeze pe stadionul din Lugoj (care îndeplinește și acest rol în asemenea cazuri) pentru a prelua pe cineva în stare gravă.
Cu puțin timp înainte de ora la care trebuia să înceapă meciul, elicopterul a ajuns. Acolo era deja și ambulanța cu pacientul, un băiat de 14-15 ani, dintr-un centru de plasament din Lugoj, care se electrocutase în gara din oraș, după ce se urcase pe un vagon și atinsese liniile de curent.
Procedurile de trecere din ambulanță în elicopter au durat mai bine de o oră, băiatul suferise arsuri pe mare parte din suprafața corpului, dar era conștient. Timpul s-a scurs greu pentu toți și sentimentele s-au amestecat. La 18:01, aparatul de zbor a decolat. După două minute, a început și meciul.
Episodul n-a avut cum să-i lase indiferenți pe fotbaliștii celor două echipe, care încercau să nu-și piardă concentrarea, în clipe în care viața le arăta și altă parte a ei. Cosmin Pe­truescu a mărturisit că nu s-a mai confruntat cu o situație asemănătoare. Obligat de conjunctură să comenteze, Roli Nagy a afirmat: „O în­târziere de o oră te poate scoate din concentrare, dar nu reprezin­tă motiv pentru înfrângere”. Tot stadionul a păstrat un gând bun pentru băiat, transportat la un spital din Timișoara.

Recomandările redacției