petruescu utaÎn urmă cu aproximativ un deceniu, Vulturii Lugoj, echipă pe care o antrenaseră la sfârșitul anilor 70 și utiștii Mihai Țîrlea I și Christos Metskas, din rândurile căreia răsărea mai târziu Emilian Diaconescu, era dispărută. Tradiția era continuată pe atunci de Auxerre Lugoj, ajunsă până în liga secundă sub comanda antre­norului Cosmin Petruescu, sub comanda căruia se regăseau viitori prim-divizionari ca Mihai Pintilii, Alin Șeroni sau Cristian Melinte. Între timp, tehnicianul a promovat cu Recașul, din care s-a format Poli de azi. Acum a creat o echipă tânără și frumoasă, capabilă să pună oricui probleme. După cum au constatat și utiștii.
„Sunt mulțumit de rezultat. Ca joc, bineînțeles că a trebuit să ne adaptăm la adversar, știam punc­tele forte ale lor, știam și punctele slabe. E o victorie, în primul și în primul rând, de moral. Din punct de vedere al promovării, cred eu că e, în proporție de 85 la sută, jucată. Și profit de ocazie pentru a felicita o posibilă viitoare divi­zionară B. Sunt mulțumit de atitudinea pe care au avut-o băieții, era clar că într-un asemenea meci nu se poate câștiga decât ca unitate de grup, pentru că, din punct de vedere al calităților tehnice individuale, UTA era clar peste noi în acest moment, plus, din punct de vedere al experienței de joc. Dar, cum am spus, am fost un grup, iar grupul a învins valoarea individuală”, a analizat meciul cel poreclit „Conferențiarul”.
Petruescu a păstrat un gând pentru unul din elevii săi, care trece acum printr-o perioadă grea: „Aș vrea să dedicăm această victorie jucăto­rului nostru Bogdan Preșcan, care a avut un accident nefericit la un antrenament, e indisponibil două-trei luni… îl așteptăm alături de noi”.

Recomandările redacției