copil lugoj„Atenție la fazele fixe și să nu primim iar euro-gol!”. Erau cele două avertismente lansate în vestiar de Ro­land Nagy. Și exact așa s-au născut reușitele Lugojului, care i-a produs UTA-ei a doua înfrângere stagională.
Suprafață de joc mare și bună, cam o mie de oameni în tribună, dar arădenii s-au dezmorțit greu după ce elicopterul SMURD, care întârziase primul fluier mai bine de o oră, a decolat. Gazdele au percutat după ce Strătilă s-a ales cu galben în loc de penalty (2), și-au ordonat apărarea și au profitat de prima oportunitate: Dobra a lansat mingea spre careu din lovitură liberă de la 30 de metri, Stoi­chescu a fost mai ager decât toată lumea și l-a executat pe Mitrea cu o lovitură de cap din 8 metri, 1-0 (10).
UTA a revenit la timp: Filaret a exe­cutat lung un aut din marginea stângă, de la centrul terenului, Rus a recepționat, a pătruns irezistibil până în colțul suprafeței de poartă, de unde a trimis pe lângă Iordache, fundașul Loga a intervenit, dar n-a reușit decât să devieze sigur în plasă, 1-1 (18).
Bucuria a fost scurtă, arădenii au primit din nou gol de la distanță, cum s-a mai întâmplat în câteva meciuri. Dobra a fost acum șuteurul, mijlocașul a prins un trasor excelent de la 25 de metri, Mitrea a plonjat în zadar, mingea era în păianjen, 2-1 (24).
Elevii lui Nagy au răspuns imediat, dar Szekely a reluat în piciorul lui Iordache din fața careului mic (25). În replică, pe fondul dominării sterile roș-albe, Porcescu a irosit un contraatac ideal, finalizat cu șut la colțul lung, pe lângă poartă (40). Repriza s-a încheiat cu ocazia imen­să a lui Botiș, lovitura de cap a căpitanului din preajma liniei de 6 metri s-a dus peste transversală (45).
Atât căpitanul cât și staff-ul tehnic au erupt în pauză, iar echipa arădeană a revenit mai decisă pe gazon. Dar avea să fie un act secund de coșmar pentru utiști, cărora li s-a anulat un gol, al lui Strătilă (Szekely fusese pe traiectorie, semnalizat în off-side). UTA a ratat incredibil din careul mic: Strătilă n-a ajuns mingea în trei metri (64), Ousmane l-a imitat și, în aceeași fază, Copil a cadrat pe lângă de la un metru (69), iar Szekely a greșit și el de la patru metri (78). În prelungiri, Leucuța a ratat și el milimetric întâlnirea cu balonul, de la doi metri.
La fel de adevărat e că și Vulturii puteau închide jocul, la contraatacul lui Porcescu, blocat magistral de Mitrea la 15 metri (58). Arădenii au răsuflat ceva mai ușurați după ce au aflat deznodământul meciului de la Becicherec, dar s-au întors acasă puși pe gânduri de enervanta lipsă de luciditate ce i-a cuprins vineri seară.
Vulturii: Iordache – Precupanu, Loga, Miculescu, Buliga – Mânecan (67 Semenea), Ardelean, Dobra (73 Vânătu), Vlădia – Stoichescu (60 Magdaș), Porcescu (80 Ivașcu). Pe bancă: Dragotin – Marta, Agoston.
UTA: Mitrea – Voicu (79 Leucuța), Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă, Chindriș, Piț (60 Copil), Hlistei (60 Ousmane) – Rus (81 Silaghi), Szekely. Pe bancă: Bodea – Wild, Tudor.
Arbitri: Dorin Voina – Silviu Haramuz (ambii Reșița), Caius Drulă (Seve­rin). Observatori: Augustin Damian (Blaj), Gheorghe Bologan (Oradea).

Recomandările redacției