issaTrupa din Podgorie poate regreta că a ratat ocazia să-și rezolve, în mare proporție, supraviețuirea. Alb-negrii lui Ionuț Popa au fost aproape să repurteze a doua victorie în fața celor din Zăvoi, dar s-au văzut ega­lați de un „ex” când mai erau doar câteva secvențe.
„Șoimii” au trecut cu bine peste două situații bune ale gazdelor, Simic a respins din fața porții reluarea lui Firțulescu (4), apoi Irimia a fost mai rapid decât Staicu (18).
Pâncota a replicat prin Dragalina, al cărui șut puternic, după ce recuperase mingea din picioarele lui Pîrvulescu, a fost respins cu dificultate în corner de portarul Popescu. Tot Dragalina a executat lovitura de colț, mingea a lovit bara (21)! Și din nou bara a fost aliata vâlcenilor, când portarul Popescu a respins șutul lui Siminic, mingea a șters și stâlpul drept înainte să părăsească zona fierbinte (27).
Arădenii au fructificat momentul bun: Dragalina a scăpat în careu, a trecut mingea pe lângă portar, care n-a avut altă soluție decât faul-     tul. Issa a transformat impecabil penalty-ul acordat (37) și „Șoimii” aveau avantaj la pauză.
Partea a doua a fost încordată. Huțanu a irosit un contraatac (47), un meleu izbucnit în minutul 62 a aprins și mai tare atmosfera, devenită tot mai apăsătoare după ce Vâlcea domina fără să concretizeze.
Până la urmă, le-a ieșit oamenilor lui Pelici. Monac l-a împins în careu pe Codin, intrat de numai un minut, iar centralul Robert Avram a indicat pentru a doua oară punctul cu var. Staicu, atacantul care a petrecut un tur fără realizări la Pâncota, a egalat. Așa s-a și încheiat, iar tabăra lui Popa se conectează acum la meciul devenit cel mai important al play-out-ului, cel cu FC Bihor.
Vâlcea: Popescu – Deaconescu, Pîrvulescu, Dumitraşcu, Al. Ionescu – Vl. Munteanu, Iordache (84 Codin) – Firţulescu, Melcea (75 I. Marian), D. Geantă (67 Konyeha) – Staicu.
Șoimiii: Irimia – Maghici (61 Polgar), Lung, Traore, Siminic – Dubeş­tean – Huţanu (57 Monac), Cuedan, Issa, Vladu – Dragalina (85 Mitu).
Arbitri: Robert Avram (Piteşti) – Gheorghiţă Bălan (ambii Piteşti), Doru Zamfir (Slatina).
Observatori FRF: Andrei Ionița (București), Mircea Sîrbu (Hunedoara).

Recomandările redacției