pietoni

Doi tineri, soţ şi soţie, au fost spulberaţi, duminică seara, pe trecerea de pietoni, de către un şofer cu o alcoolemie de două ori mai mare decât limita penală. Victimele sunt un medic cardiolog şi soţia lui. Accidentul s-a produs în Micălaca, vizavi de magazinul Profi. Ambii au fost internaţi în spital, cu diverse fracturi şi leziuni, iar şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Au sărit doi oameni în sus. Eu eram pe partea aia şi a sărit parapetul aici. Pe trecerea de pietoni. S-a auzit cum i-a lovit, 0.92 avea alcoolemia”, a spus un martor.

„Pe prima bandă era o maşină oprită, iar domnul cu Dacia a evitat maşina, i-a lovit pe cei doi pe trecerea de pietoni, i-a aruncat în aer, iar el a trecut peste bordură şi s-a lovit în maşina asta”, a declarat un alt martor.

Cu câteva minute înainte de incident, cei doi se plimbau liniştiţi într-un parc din zonă. Când au traversat strada, spre casă, un şofer beat i-a lovit din plin.

Medicul rezident şi soţia lui au fost transportaţi imediat la spitalul la care bărbatul profesează ca şi cardiolog. Ambii au suferit fracturi, contuzii şi leziuni serioase.

„Nu-mi aduc aminte decât vag, ca prin vis, ca o Dacie gri a trecut de pe o bandă de alta şi ne-a luat din plin”, a spus tânăra.

„Am fost la plimbare şi ne-am întors din parc, traversam strada când am fost loviţi de maşină. Am trecut de prima parte, a oprit prima maşină, iar a doua a venit cu viteza şi ne-am tras în spate, nu a mers drept, parcă a tras volanul spre noi şi următorul lucru eram luaţi de capotă”, a spus tânărul medic.

În tot acest timp, şoferului maşinii i se recoltau probe biologice, după ce aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,92. Bărbatul a recunoscut că a băut, dar susţine că a consumat alcool dimineaţa.

„Am vrut să îi evit, dar tinerii s-au tras înapoi. Eu m-am dus pe bordura să îi evit, am încercat să îi ocolesc, nu era trecere de pietoni. Nu se vedea trecerea, ei, tinerii, mergeau nepăsători, pe scuar. Indicatorul era mai departe, nu se vedea pentru că erau maşini parcate. Am consumat alcool, dimineaţa, dar cine a ştiut că cumnatul trebuie dus la spital. Nu m-am grăbit, dar am zis să nu moară acasă, să moară la spital, dacă e să moară. Aveam 40 la oră”, a spus şoferul.

„A încercat să evite o maşină, era o maşină oprită, pe trecerea de pietoni. Eu nu l-am văzut să bea, eu m-am simţit rău de vreo două zile. Am văzut numai că cineva era pe parbriz, atât, apoi ne-am oprit în maşina aceea”, a spus pasagerul din autoturism.

În cele din urmă, şoferul a fost reţinut, el petrecându-şi noaptea în arestul IPJ.

„Este vorba de un bărbat de 62 de ani din Timişoara conducând un autoturism Dacia, care a surprins şi accidentat două persoane care se aflau regulamentar pe trecerea de pietoni”, a declarat comisar şef Doru Ivan, al Biroului de Poliţie Rutieră.

În data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 20.20 , pe raza municipiului Arad, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei femei, de 26 de ani. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce conducea un autoturism pe strada Voinicilor, din direcţia străzii Renaşterii spre Bulevardul Nicolae Titulescu, un bărbat, de 62 de ani, din Timişoara, a surprins şi accidentat grav o femeie, de 26 de ani şi accidentat uşor un bărbat, de 28 de ani, care traversau strada pe trecerea de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător. În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,92 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Conducătorul auto a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat magistraţilor Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.

Rezultatele probei biologice au indicat o alcoolemie de 1,6 alcool pur în sânge, ceea ce înseamnă dublul limitei penale.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției