doroOcupanta locului întâi în seria A a ligii a VI-a din campionatul județean Arad, A.S. Dorobanți, a defilat în meciul de duminică pe teren propriu în compania lui Citizens Arad. Nici nu au apucat bine să se așeze în teren, că băieții lui Doru Herțeg s-au și trezit cu mingea în plasă. Dan Țapoș, portarul arădenilor a calculat greșit o centrare venită de pe partea stângă, iar vârful de atac al adversarilor, Horvath, a reușit deschiderea scorului.
În continuare, cei doi „iepuri” din atacul Dorobanților, Darius Lăsculescu și Apostol, dirijați impecabil de Vastag și Horvath au făcut ravagii în apărarea „cetățenilor”. Epuizat de incursiunile lui Darius Lăsculescu, fundașul arădean Popa a fost schimbat destul de repede, însă nici înlocuitorul său și nici căpitanul Ovidiu Moșneag, celălalt fundaș lateral, nu au putut face față tinereții. Elevii lui Ciubăncan, care se întâlnesc la două – trei antrenamente săptămânal, au zburdat, singurul gol primit de către ei venind destul de târziu pe un fond de relaxare. Atunci, după două șuturi consecutive ale lui Dorinel Herțeg, respinse de veteranul Emil Szabo (56 de ani), mingea a ajuns la singurul „iepure” arădean, Miky Tomescu, acesta împingând-o în poartă.
Este adevărat că Citizens au jucat în 8 oameni în teren după eliminările lui Grădinaru (două galbene) și Bîlcea ( roșu direct), dar această inferioritate s-a produs după cinci goluri primite de Dan Țapoș. Scorul final a fost de 9-1 pentru gazde, acestea demonstrând că este echipa cea mai bună din această serie.
Brigada de arbitri alcătuită din Alin Bolcaș la centru, Adrian Șeran și Cristian Takacs la cele două margini a avut mult de lucru în acest meci, evenimentele din teren, dar și presiunea spectatorilor fiind obstacole greu de trecut de  „oamenii legii”. Concluziile le va trage observatorul  Oliver Biro.
Formații:
AS Dorobanți: Szabo E. – Pistrui, Miclos, Szabo R.,Vastag, Varga, Lăsculescu R, Lăsculescu D. Alamasi, Horvath, Apostol. Rezerve: Szoke, Szabo R., Ciubăncan, Toth, Mitran. Antrenor: Marius Ciubăncan
Citizens Arad: Țapoș – Popa, Costea, Giurgiu, Moșneag, Jurcă, Bîlcea, Grădinaru, Haș, Herțeg, Barbură. Rezerve: Saladea, Ioja, Tomescu, Korodi. Antrenor: Doru Herțeg
Ioan Hamza

Recomandările redacției