sedinta

Aleşii judeţului se reunesc pentru o şedinţă ordinară, cu o zi înainte de 1 Mai. În timp ce consilierii judeţeni vor fi în şedinţă, angajaţii instituţiei vor protesta. Funcţionarii CJA sunt în grevă alături de alte sute de salariaţi bugetari din judeţ.Un număr de 163 de angajaţi ai administraţiei şi ai instituţiei subordonate – Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor vor face grevă pe 30 aprilie. Funcţionarii se vor prezenta la serviciu, dar nu vor avea activitate.

Cât priveşte şedinţa CJA, pe ordinea de zi se află mai multe proiecte cu greutate între care, cele pentru contractarea de împrumuturi şi rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli.

Unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei se referă la aprobarea cuantumului cotizaţiei Consiliului Judeţean, la bugetele organizaţiilor regionale europene în care este membru.

Câteva mii de euro are de plătit Consiliul Judeţean unui număr de cinci organizaţii. Vorbim de Adunarea Regiunilor Europei (ARE), Adunarea Regiunilor Europene Viticole, Institutul Regiunilor Europei şi Asociaţia oraşelor şi regiunilor europene pentru cultură. De asemenea, o cotozaţie substanţială de aproape 8.000 de euro are de achitat administraţia, Agenţiei de Dezvoltare Euroregională DKMT – Dunăre – Criş – Mureş – Tisa .

Consilierii judeţeni vor trebui să-şi exprime votul pentru contractarea adouă împrumuturi în valoare maximă de 55 de milioane de lei. Cu banii din împrumut, judeţul ar urma să plătească din datorii pentru alte împrumuturi şi să finanţeze investiţiile pe care le are în derulare.

Alt proiect ce va fi supus la vot în şedinţa CJA se referă la desemnarea Camerei Agricole, în vederea emiterii avizului consultativ pentru eliberarea atestatului de producător agricol persoană fizică. De asemenea, un proiect vizează decontarea navetei cadrelor didactice care lucrează în învăţământul special.

Recomandările redacției