straziLucrările de reabilitare a 27 de străzi din municipiul Arad, care au fost incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, vor începe săptămâna viitoare, însă, primarul Gheorghe Falcă susţine că Guvernul nu a asigurat, încă, finanţarea necesară.
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a făcut, joi, un apel către parlamentarii din Arad şi către prefectul judeţului Arad să facă demersuri pentru ca municipiul să primească finanţarea necesară derulării acestui proiect.
„Am finalizat licitaţia pentru desemnarea constructorului care va reabilita cele 27 de străzi incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, derulat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Cele 27 de străzi vor trebui moderni­zate în 3 ani. Aceste străzi trebuie să primească finanţare de la Guvernul României. Acest lucru este bine să-l audă şi parlamentarii de Arad şi prefectul judeţului Arad. Guvernul Româ­niei nu a alocat decât 400.000 de lei pentru acest proiect. Săptămâna viitoare se va semna contractul, vom avea valoarea finală a contractului, pe care Guvernul trebuie să o aloce în termen de 3 ani. Acest proiect a mai fost licitat, Guvernul de atunci a alocat 8 milioane de euro pentru Arad, şi sperăm ca şi în continuare Guvernul Româ­niei, pentru că este al României, să-şi respecte obligaţiile şi să finanţeze o treime din sumă în fiecare an, astfel încât cele 27 de străzi să fie finalizate în cele 36 de luni”, a spus primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
Acesta a mai amintit străzile care vor trebui modernizate cu fonduri de la Guvern, respectiv Hunedoarei, Bd.Titulescu, Pădurii, Calea Timişorii – tronsonul cuprins între strada Ştefan cel Mare şi linia CF, Calea 6 Vânători, Magherului, Stea­gului, Şt. A. Doinaş, Crişan, Cloşca, Ghe. Popa de Teiuş, 1 Decembrie, Ion Şirianu, N. Grigorescu, Orşova, L. Szantay, Transilvaniei, Şincai, Călăraşilor, Simion Popa, Brâncuşi, Şezătorii, Bihorului, Dorobanţilor, Vasile Milea şi Bariţiu.
Primarul a mai spus că, în con­diţiile în care nu există fonduri suficiente, cel mai probabil, în acest an, se vor efectua lucrări doar pe străzile 1 Decembrie şi Hunedoarei.
Constructorul care a câştigat li­citaţia va trebui să execute reabi­litarea părţii carosabile a străzilor, montarea (acolo unde acestea nu există) şi racordarea unor guri de scurgere la reţeaua de canalizare existentă, respectiv înlocuirea ce­lor existente degradate, refacerea trotuarelor, amenjarea spaţiilor verzi, amenajarea unor platforme de parcare.

Recomandările redacției