purcaru

S-a stabilit  traseul pistelor de biciclete în Municipiul Arad,  iar în zona centrală a oraşului,s-au şi batut  ţăruşii care vor marca viitorul drum pentru două roți. Astfel, de la Catedrala Ortodoxă nouă şi până la Teatru, pistele de bicicletă vor „muşca” din  gazonul  de pe mijlocul Bulevardului Revoluţiei.

Cum suprafaţa verde din centrul oraşului a fost eliminată, mă refer și la pietrişul din faţa Catedralei Noi Ortodoxe, iată că vestitele piste de biciclete ale primarului mai fac o «victimă» şi în zona parcărilor. Sigur, e lăudabil să implementezi un proiect de peste 27 milioane  lei din care contribuţia Primăriei Arad( în calitate de beneficiar e de doar ….550 mii lei!) şi să te lauzi că ai realizări numai că ,tot primarul Falcă ne ameninţă  că vom fi şi  un oraș …verde. În fapt, Aradul e deficitar la spaţii verzi .Comparativ, municipiul Timişoara, doar în 2014-2015( până în luna aprilie) a reamenajat  şi înfiinţat 18 parcuri. Cum va arata centrul Aradului,spaţiile verzi in special,tăiate de benzile de biciclete e uşor de ghicit. Oricum,sunt tot mai numeroase vocile care contestă aceste trasee( stabilite de specialiştii lui Falcă), trasee care puteau fi amplasate pe trotuarele din  centrul oraşului, trotuare generoase ca lăţime şi care,dincolo de confortul în trafic al bicicliştilor nu atentau  la spaţiul verde din centrul municipiului şi aşa insuficient“, a punctat Mircea Purcaru, președintele PC Arad.

  • No more comment spune:

    Paduricea – injumatatita, Kartodromul – decimat, centrul – gazon, asfalt si pietris (in curand doar asfalt, beton si pietris)…

  • Un ciclist amator spune:

    Nea Purcaru dragă, să știi că aceste piste de biciclete sunt dorite de mulți arădeni. dornici de mișcare și de sănătate.Așa că nu mai fă tot timpul pe ,,Gică contra,,de dragul de a face opoziție.Te invităm și pe dumneata să-ți cumperi o bicicletă dacă nu o ai cumva o ai și să te alături miilor de persoane din Arad care-și doresc să facă mișcare.În toate orașele care se pretind civilizate, există piste de ciclism chiar prin centru iar multe persoane de vază, (deputați,miniștri etc) le folosesc călare pe biciclete.Așa dar…te așteptăm.Inima va funcționa mai bine,burta va scădea,psihicul se va echilibra etc.Să căutăm împreună în schimb, noi suprafețe din oraș,neîngrijite,unde poate fi semănat gazon.Sunt gata,alături de tine să particip în mod voluntar la amenajarea de noi spații cu gazon în Arad. S-auzim de bine Semnează: Un ciclist cu multă experiență din Arad.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției