maceaLiderul Serie B a Ligii a V-a a pierdut un tempo în lupta pentru promovare, ce e dusă la „baionetă” împreună cu Șoimii Șimand și Avântul Târnova. Așezată bine în teren, Podgoria Ghioroc a profitat de puținele nesincronizări în defensiva măcenilor, a și condus la pauză, pentru ca până la urmă să „smulgă” remiza. Voința a avut și ghinion și asta pentru că jucătorii săi au țintit de nu mai puțin de trei ori bara.
Gazdele au început bine și nu păreau să aibă probleme în a bifa cea de-a 16 victorie a stagiunii. În minutul 4, doar bara s-a opus deschiderii scorului la șutul lui Lăcătuș, însă 12 minute mai târziu s-a făcut 1-0. Cel care a marcat a fost Rațiu cu un șut din voleu, din interiorul careului, după un stop elegant pe piept. Exact la mijlocul reprizei, însă, măcenii au avut un inexplicabil black-out ce a întors rezultatul. În minutul 23, Andraș a fost pe fază la mingea revenită din bară în teren după execuția lui Stoica și a înscris printr-un șut plouat ce
l-a surprins pe Potoreț. Un minut mai târziu, același Andraș a fost faultat în careu de Căta, iar Bogoșel a transformat cu precizie lovitura de la 11 metri: 1-2. Voința a revenit la cârma partidei și putea restabili egalitatea dacă Gligor nu ar fi ținit bara dintr-o lovitură liberă de la 24 de metri. Așa se face că la pauză ghiorocanii erau în avantaj.
Repriza a început la fel cum
s-a încheiat precedenta, cu o bară, trecută în contul lui Tamaș. Era minutul 54, iar 10 minute mai târziu s-a făcut 2-2. O minge aruncată în careu de Drăgan a fost ratată de Bretean și bâlbâită de fundașii din fața sa și Rațiu a mulțumit și a înscris în poarta goală. A urmat o dominare sterilă a liderului, care – totuși – putea lua toate punctele dacă portarul Podgoriei nu ar fi respins de sub transversală lovitura liberă bătută de Gligor de la 23 de metri în minutul 82. La această fază, fundașul vizitatorilor, Voica a fost eliminat Așa, meciul s-a încheiat la egalitate, motiv de satisfacție pentru antrenorul Ghiorocului. : „Dacă arbitrii ne lasă să jucăm putem pune probleme oricui, așa cum am demonstrat și astăzi. Nu jucăm pentru nimeni, ci doar pentru noi. Nu ne interesează stimulentele nimănui. După doi ani în Promoție am promovat, sunt convins că la finalul sezonului viitor vom ajunge în Liga a IV-a”,a spus Călin Cios la finalul confruntării din această searăFormații:
Macea: Potoreț – Bonț (72 Rădac), Căta, Ardelean – Tiron (32 Tamaș), Marchiș (55 Săcui), Husar, Drăgan, Lăcătuș – Rațiu, Gligor
Ghioroc: Bretean – Sîrbu (61 Lovasz), Voica, Bogoșel, Hromei – S. Lazăr, Juravle, Andraș, D. Lazăr – Both (89 Petruța), Stoian.
Arbitri: Daniel Burcă – Emil Arsa, Sebastian Tomuța. Observatori AJF: Dănuț Ologeanu, Gheorghe Sfăt

Recomandările redacției