Catedra de Canto şi conducerea Liceului de Arte „Sabin Drăgoi“ Arad organizează sub egida „Arad, Capitală Culturală Europeană“ un concurs de canto rezervat tinerilor liceeni din toată ţara. Concursul este dedicat me­moriei compozitorului şi dirijorului Nicolae Brânzeu care a fost la pupitrul Orchestrei Simfonice Arad mai mulţi ani, această perioadă fiindu-i propice şi creaţiei.
Concursul Naţional de Canto „Nicolae Brânzeu“ va avea loc vineri, 8 mai 2015 ora 10, În Sala Festivă a Liceului de Arte „Sabin Drăgoi“ Arad. Până în prezent şi-au anunţat prezenţa la concurs peste 40 de participanţi din toată ţara, atât la secţia canto clasic cât şi la canto muzică uşoară.
După cum ne spunea prof. Silvia Demian, „juriul concursului este alcătuit din cadre didactice de specialitate şi perso­nalităţi muzicale, fiind prezi­dat de prof. Dana Chifu de la Facul­tatea de Muzică din Ti­mişoara, care a răspuns cu pri­etenie iniţiativei Liceului de Arte «Sabin Drăgoi» din Arad“.
Fiind foarte legat de oraşul Arad, Nicolae Brânzeu este acela care a compus „Uvertura sportivă UTA“ sau altfel spus Imnul „Bătrânei Doamne“.

Recomandările redacției