Persoană dispărută

În data de 1 mai a.c., a dispărut de pe raza localităţii Sebiş, Petru Sas, în vârstă de 80 de ani, din localitatea Caporal Alexa. Bărbatul are următoarele semnalmente: înălţime 1.70 m, 70 kg, păr cărunt, ochi căprui. La data dispariţiei, acesta purta pantaloni sport de culoare albastru închis, geacă de culoare roşu cu negru, căciulă gri şi pantofi sport culoare închisă. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea bărbatului, sunt rugate să sune la apelul de urgenţă 112, sau să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie.

 

Au condus alături de Bacchus

Doi bărbaţi care au condus autoturismele sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost opriţi în trafic. Poliţiştii au depistat pe raza localităţii Curtici, un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, având o alcoolemie de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat.  De asemenea, pe raza localităţii Şiria, a fost depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în ambele cauze s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor doi bărbaţi, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

 

Şoferi amendaţi

Poliţiştii rutieri au efectuat atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 246 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 56.000 de lei. Dintre acestea, 88 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 158 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției