La inițiativa Centrului de Informare și Promovare Turististică din Păuliș a fost inițiat un eveniment cu scopul de a promova „plimbarea cu bicicleta în aer liber precum și protejarea me­diului înconjurător“.
Astfel, duminică, 10 mai 2015, Centrul de Informare și Promovare Tu­ristică din Păuliș organizează o… „tură” ciclistă. Va fi o tură de „biking“,parțial pe șosea asfaltată dar și pe drumuri pietruite, în lungime de aproximativ 20 km. Traseul propus este: Păuliș-Miniș-Ghioroc-Cuvin-Covăsânț-Mă­năstirea Feredeu-Șiria. Acțiunea este deschisă oricărui doritor.
Întâlnirea bicicliștilor va fi la ora 11:00 a zilei de 10 mai (duminică), în fața bisericuței din Păulișul Nou. Organizatorii recomandă, la participarea cu biciclete de tip mountain-bike, pur­ta­rea căștii de protecție și/sau a vestei reflectorizante iar bicicletele să fie echipate corespunzător pentru întreg parcursul cursei. „Tura“ propusă este accesibilă tuturor categoriilor de vârstă, pe durata ei făcându-se popasuri de regrupare precum și de realimentare cu apă. „Scopul întregii acțiuni este de a încuraja mișcarea în aer liber, de a face cunoscute împrejurimile verzi ale Podgoriei Aradului și de a petrece timp de calitate, bucurându-ne de natură printr-o plimbare trup și suflet pe bicicletă. Asteptăm cât mai mulți participanți la această activitate!“ a fost precizarea și îndemnul organizatorilor.     (F.B.)

Recomandările redacției