Unul dintre proiectele europene pe care reprezentanții administrației comunei Bata le-au accesat este și cel referitor la realizarea unui Centru de Informare Turistică. Finanțarea pe cunoscuta Măsură 313 a permis realizarea unui astfel de punct prin care, orice vizitator din frumoasa zonă Bata să poată afla simplu și direct ce obiective istorice și nu numai poate admira și unde.
„Am depus dosarul pentru primirea ultimei tranșe de finanțări la acest obiectiv – Centrul de Informare Turistică – aflat în imediata vecinătate a Primăriei, la câțiva zeci de metri de drumul județean DJ 682. Toate lucrările sunt complet finalizate, de asemenea și dotările cu mobilier și calculatoare precum și conectarea la internet. Așteptăm în zilele ur­mătoare reprezentanții AFIR pentru a face recepția finală. Avem deja și materialele promoționale necesare: pliante, bro­șuri și CD-uri. Acestea cu­prind în principal informații despre istoria locală a întregii comune, monumentele ce se pot vizita precum Castelul Mocioni de la Bulci (vizavi de care așteptăm cu mare nerăbdare lămurirea cât mai rapidă și de­finitivă a situației sale juridice pentru a putea fi redat, în integralitatea sa, circuitului turistic), monumen­tele funerare a unor personalități istorice locale (cu­nos­- cute și la nivel internațional) dar și Biserica Ortodoxă de la Bata ori… Hanul Vânătorilor. Ur­mează ca în viitor să completăm cu și mai multe date acest gen de materiale promoționale“ – ne spunea vice­primarul comunei Bata, Ladislau Heleport.
Ar mai fi de spus că de câteva zile în Bata s-au montat și 6 camere de supraveghere video. Cele două de la Primărie acoperă oarecum și locația Centrului Turistic. Dar despre acest aspect vom reveni cu amănunte cu o ocazie viitoare.     (F.B.)

Recomandările redacției