Ca în fiecare an, cu ocazia zilei de 9 Mai  – Ziua Europei, în centrul oraşului se vor amenaja 20 de pavilioane de pre­zentare pe platoul din fața Primăriei Arad, unde se va pregăti un nou sat european.
La manifestare vor fi reprezentate țările Uniunii Europene, cu portul tradițional și simbolurile fiecărei țări, dar și cu produse gastronomice specifice.
Vor fi implicaţi în jur de 300 de elevi, iar standul Europe Direct va pune la dispo­ziţia cetăţenilor materiale publicitare, materiale realizate în cadrul proiectului, steguleţe şi baloane, dar va oferi şi informații specializate cu privire la instituțiile europene.
Centrul Europe Direct Arad va oferi premii tuturor școlilor implicate în această activitate, iar aceste premii constau din rechizite, puzzle și seturi de pixuri.
Voluntarii centrului vor avea activități de distribuire a baloanelor colorate și stegulețelor UE.
Se vor completa chestionare de feed-back pe care centrul Europe Direct le va colecta și păstra pentru a fi utilizate în continuare la studiul de impact realizat pentru proiect și pentru a afla care sunt alte activități propuse de public cu tematică europeană.
Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Arad, Consiliul local – Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară prin Centrul Europe Direct şi Asociaţia Educaţio.

Recomandările redacției