maratonAlergătorii Raul Clinciu, Kalman Ambruș și Lucian Dincea, au fost singurii români care au participat recent la Ultramaratonul Istria din Croația. Având o lungime de 173 de km și o diferență de nivel de 7.000 de metri, această competiție sportivă a reunit peste 250 de atleți profesioniști și amatori din peste 20 de țări.
După spusele celor trei, întrecerea s-a dovedit extrem de soli­citantă atât fizic, cât și psihic. Datorită condițiilor meteo nefavorabile, precum și a unor accidentări survenite pe parcursul desfășurării cursei, Kalman Ambruș și Raul Clinciu, s-au văzut nevoiți să se retragă după ce au parcurs fiecare câte 87 de km în 19 ore. Dând dovadă de o ambiție de neegalat și de o dozare a efortului impresionantă, Lucian Dincea a reușit să parcurgă întreg traseul competiției de 173 km în 36 de ore, 54 de minute și 2 secunde. Cu această performanță Lucian (49 de ani) se află printre cei mai pu­ternici ultramaratoniști ai Aradului, din acest moment.
Mai departe, opt alergători reuniți sub titulatura Experiența Multisport s-au numărat printre cei peste 3,500 de participanți la Maratonul Internațional Arobs Cluj, ajuns la a cincea ediție.
Ioana Reghiș  a luat startul probei de maraton, Tiberiu Maghera, Gheorghe Moșion, Ruben Galiș și Iulia Olga Ghinga au alergat la Semimaraton, iar Denisa Mateucă, Cristina Palcu, Diana
Miazga și Iulia Olga Ghinga  au compus ștafeta feminină de Maraton, medaliată cu bronz! Iulia Olga Ghinga și-a menținut performanța de anul trecut, ocupând primul loc la semimaraton la categoria sa de vârstă, respectiv locul cinci la ca­tegoria Open feminin la proba de semimaraton.

Recomandările redacției