IMG_4000 IMG_3997În perioada 21 februarie – 30 aprilie, la Bucureşti, a avut loc ediția a II-a a Olimpiadei „Micii Bancheri“,  unde au participat şi elevi de la Liceul Tehnologic „Moga Voievod“ din Hălmagiu. Despre rezultatele deosebite obţinute de elevi a vorbit şi primarul comunei Adrian Ţoca.
„Într-adevăr, avem şi noi valori, chiar dacă suntem de la munte. Deciziile financiare pe care le luăm în fiecare zi din viaţa noastră ne influen­ţează calitatea vieţii dar şi mediul în care trăim. Un comportament  financiar matur se educă, de pe băncile şcolii. Educaţia financiară trebuie să fie la fel de naturală ca şi învăţarea alfabetului sau a operaţiunilor de bază în ma­tematică“ – a precizat edilul comunei Hălmagiu.
Micii „bancheri“ ai Hălmagiului
Cele două profesoare de la Liceul Tehnologic „Moga Voie­vod“ din Hălmagiu au pus suflet alături de micii elevi din clasele a III-a şi a IV-a, pentru a ajunge la rezultatele dorite. „Elevii au urmat cursuri opţionale de educaţie financiară, având la dispoziţie manuale şi alte ma­teriale. După ce şi-au însuşit cunoştinţele, micii elevi au participat la etapa locală a Olimpiadei „Micilor Bancheri“ organizată de Asociaţia pentru Promovarea Per­for­man­ţei în Educaţie şi Universita­tea din Bucureşti ( în colaborare cu Banca Comercială Româ­nă, Master Card şi Compania Dedeman), unde s-au evidenţiat copii cu rezultate deosebite. Aceştia sunt: Robert Livada clasa a III-a, Denisa Ionela Ştefea, Emanuela Sirban şi Alexandru Indreica clasa a IV-a. Ei s-au clasat  printre cei 99 de copii din ţară. Este o mândrie pentru elevii moți ajunși la această performan­ță“ – au spus profesoarele Veronica Filip şi Nicoleta Vasii.

Recomandările redacției