Prins în flagrant

Un bărbat a fost prins în flagrant de poliţiştii de la Poliţia oraşului Pecica, în timp ce sustrăgea porumb ştiuleţi. Poliţiştii au depistat în flagrant un bărbat, în vârstă de 47 de ani, în timp ce sustrăgea 120 kg de porumb ştiuleţi, de pe o parcelă aflată pe raza localităţii Pecica. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, bărbatul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

Fără permis

Un adolescent a fost prins de poliţişti conducând o motocicletă, fără a avea permis de conducere. Poliţiştii Postului de Poliţie Moneasa au depistat în trafic un tânăr, fără permis de conducere. Poliţiştii l-au depistat pe trafic pe tânărul de 17 ani, în timp ce conducea o motocicletă, pe DJ 792/B, pe raza localităţii Moneasa, fără a deţine permis de conducere. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere.

 

Amenzi de un miliard

În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat 299 de amenzi în trafic. Oamenii legii au efectuat atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 299 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 103.000 de lei, echivalentul a peste un miliard de lei vechi. Dintre acestea, 68 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 231 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi 20 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției