bruxelles

Au mai rămas doar trei zile până când oraşul Arad se va prezenta, din nou, la Bruxelles şi va încerca să îi cucerească pe cei care vor trece pragul clădirii Comitetului Regiunilor.

Ultimele pregătiri pentru standul Aradului care va fi amplasat la etajul al 5-lea al clădirii „Jacques Delors“ a Comitetului Regiunilor (CoR), alături de alte peste 40 de standuri aparţinând unor oraşe sau regiuni din Uniunea Europeană, au loc, în aceste zile, la Arad.

Ulterior, echipa care va prezenta Arad la Bruxelles, va lua drumul Capitalei Europei pentru a participa a „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, eveniment care va avea loc la data de 9 mai, în sediul Comitetului Regiunilor.

Scopul prezenţei Aradului la acest eveniment, pentru al doilea an consecutiv, este acela de a promovare oraşul, atât din punct de vedere turistic, cât şi cultural. Provocarea este cu atât mai mare cu cât succesul standului Aradului de anul trecut obligă organizatorii la o pregătire pe măsură şi în acest an.

Ca atare, Centrul Municipal de Cultură şi Asociaţia „Arad Capitală Culturală Europeană 2021“ vor duce la Bruxelles produse tradiţionale din județ, dar şi informaţii despre Arad. Alături de pliante care prezintă oraşul nostru şi care vor oferi vizitatorilor informaţii despre municipiu şi atracţiile din zonă, cei care se vor opri la standul Aradului, căruia organizatorii i-au oferit unul dintre cele mai mari spaţii, vor putea degusta din mai multe sortimente de țuică, miere, zacuscă, salam de Nădlac, gem şi pâine de Pecica.

Totul va fi dublat de proiectarea pe plasme care vor contura zona arădeană a unui film provocator, real dar puternic imaginar totodată despre Arad şi locurile sale fermecătoare.

Este vorba despre filmul „Arad. Jurnalul meu virtual”, istoria unei zile din viața orașului, realizat de o tânără regizoare care a copilărit în Arad, Carmen Lidia Vidu. Acelaşi regizor va tapeta cu fotografii din oraş şi texte scurte despre municipiul nostru peretele care va contura standul Aradului.

Vizitatorii sunt invitaţi prin film să petreacă o zi din viaţa eroinei filmului, care trăieşte în timp real o poveste din trecut, ce îi va purta pe spectatori prin cele mai reprezentative locuri din Arad, cu tramvaiul, bicicleta sau barca, la cumpărături, la înot, la biserica preferată, prin cele mai impunătoare clădiri din oraş şi chiar şi la casa eroinei.

Recomandările redacției