mircea aslauÎn timp ce prima echipă a UTA-ei s-a încadrat bine pe drumul ce conduce spre liga secundă, roș-albii caută consolidarea în toate direcțiile, începând de la baza proiectului. În acest sens, roș-albii și-au deschis porțile pentru aproximativ 50 de copii, prin clubul Atletico Arad.
Gruparea colorată în galben-negru împlinește 13 ani de existență, în palmaresul său sunt patru titluri națio-nale, alte două distincții de vicecampioană a României, plus trei medalii de bronz. De când Alexandru Meszar a rea­lizat proiectul prin care UTA poate continua și astăzi, după punctul culminant al dezastrului la care nu ne mai întoarcem, Atletico, vechiul său club, a devenit practic o poar-tă prin care copiii pot deveni utiști.
E valabil și pentru puștii LPS-ului, iar colaborări cu cluburi din Arad au mai existat de-a lungul timpului.
Recent, antrenorii Mircea Aslău, Cristian Țigan, Alex Nistor, toți de la Viitorul Arad, au făcut pasul spre Atletico. Cei trei completează fondul copiilor cu grupele 2002 (sosită „in corpore” de la echipa lui Giovanni Catanzaritti, după mai puțin de un an), 2003 (parțial) și 2007 (tot integral).
Cei trei antrenori, dintre care Aslău n-are nevoie de prezentare (Țigan și Nistor sunt la început de drum pe bancă), completează un efectiv comun – UTA și Atletico – de tehnicieni din care fac parte Sandu Gaica, Ioan Herman, Dinu Donca, Marcel Cîmpian, Radu Mărginean, Sorin Botiș, Norbert Varga, Bogdan Oneț, Adrian Petruț, Costel Bogoșel, Adrian Clopu, Adelin Roșca.
Toate grupele antrenorilor menționați activează în campionatele județene, în timp ce grupele de juniori mari, conduse de Cristi Păcurar, Dan Stupar, Francisc Tisza și Arpad Cserneczky sunt în Campionatul Național al Juniorilor.
Activitatea juvenilă e coordonată de Florian Voinea, care a condus mult timp Centrul de Copii și Juniori de la UTA.

Recomandările redacției