DSCN0251

În acest weekend  s-a întâmplat un lucru ce a stârnit o mare curiozitate şi un mare interes: s-au sărbătorit „Zilele Oraşului Pecica“. Acest lucru era generat de faptul că se ştia cu câtă seriozitate se implică Primăria Pecica, primarul Petru Antal pentru ca totul să iasă ca la carte, să nu se facă de râs în faţa lumii.

Ei bine, primarul Petru Antal, viceprimarul Miodrag Stanaiov şi toată Primăria Pecica tocmai au reuşit să stârnească râsul public al pecicanilor, de altfel nişte oameni de treabă, gospodari şi cu mult umor. Cum aşa? Un bob zăbavă şi vă explic!

Evenimentul principal al primei zile din cadrul zilelor sărbătorii pecicane, a avut loc la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu“ şi era premiera piesei „D’ale primăritului“ de Camelia Chifor.

Camelia Chifor a scris această piesă după ce primarul Petru Antal i-a povestit câteva întâmplări reale petrecute la primărie. Astfel, „piesa tratează cu mult umor năravuri şi situaţii absurde la care sunt supuşi nu de puţine ori funcţionarii şi primarii dintr-un orăşel agro-industrial de provincie“, după cum se scria şi în invitaţia-program a premierei.

pecica2Piesa a fost pusă în scenă de admirabilul actor-regizor Constantin Florea şi jucată de acelaşi, însoţit de colegii lui, actorii Roxana Sabău-Nica, Oana Kun şi Ionel Bulbuc toţi artişti ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad. De remarcat că fiecare dintre actori şi-a dat măsura talentului la maximum, interpretând câte două personaje diametral opuse comportamental şi social. Aceştia au fost sprijiniţi de trupa profesionistă „Romaflores“ a Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu“ Pecica.

Succesul piesei a fost deosebit. S-a râs, s-a aplaudat la scenă deschisă, nu de puţine ori actorii aşteptând să se termine râsetele generale ca să-şi poată continua replicile.

Trebuie să menţionăm că spectatorii care au umplut până la refuz sala, au fost persoane avizate la actul cultural, public alcătuit din intelectuali, din persoane care consumă frecvent teatru.

Pecicanii au avut şi musafiri de seamă la premiera piesei „D’ale primăritului“ a  Cameliei Chifor. La spectacolul teatral participând, printre alţii, Iustin Cionca fost primar al Pecicăi, iniţiatorul multor proiecte pentru oraş precum şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea.

Singurul regret al organizatorilor a fost acela că sala Casei de Cultură Pecica a fost mult prea mică raportând la numărul celor care au vrut să vadă piesa de teatru şi care s-au întors trişti acasă fără s-o vadă.

Iar faptul că Petru Antal a dorit să nu se facă de râs, s-a înfăptuit: a obţinut, împreună cu echipa sa, hohote de râs şi momente de destindere din partea pecicanilor prezenţi la premieră.

Recomandările redacției