szekelyAscensiunea Turceniului din retur n-a fost întâmplătoare și UTA a simțit-o direct, în meciul care i-a ridicat mult procentul de favorită la câștigarea seriei. Arădenii au venit învingători din județul Gorj și au patru puncte avans față de „băieții cu pizza” și cinci înaintea Sebișului.
Din nou victoria s-a conturat după episoade pe care tabăra roș-albă n-ar fi vrut să le trăiască. Câteva ratări (lovituri de cap Hlistei, 15, peste vinclu, și Szekely, 16, peste transversală), apoi Știința i-a avertizat pe arădeni prin șutul de la distanță al lui Fotescu de la 20 de metri, scos de Bodea din vinclu (20). Portarului arădean avea să-i fie imposibilă mingea trimisă de același Fotescu din marginea careului mare și s-a făcut 1-0 (23).
Hlistei a nimerit doar bara imediat după gol, gazdele s-au organizat tot mai bine în defensivă și UTA a avut viață grea spre finalul reprizei, văzându-și șarjele stopate sistematic.
Atacurile arădene au primit mai multă consistență după pauză, odată cu intrările lui Piț și Ousmane. Africanul i-a avertizat pe gorjeni după ce a reluat la câțiva centimetri de bară o deschidere a lui Strătilă (49). Presiunea a crescut și golul egalizator a venit logic, cu contribuția altui nou-intrat: Copil a tras violent de la 30 de metri la semiînălțime, portarul Nicolae a respins în lateral, Ousmane a venit din spate și a catapultat în plasă, 1-1 (68).
UTA a realizat că se poate impune, și-a păstrat luciditatea, iar reușita decisivă avea să fie consemnată: Voicu a aruncat mingea în fața suprafeței de pedeapsă pentru Piț, câteva driblinguri, mingea a ajuns la Szekely, care, din 8 metri, a tras pe lângă Nicolae, 1-2 (84).
Final de infarct, cu două ocazii ratate de Ousmane, dar și alte două oportunități bune ale Științei, peste care arădenii au trecut cu bine,  savurând o victorie cu greutate enormă, la capătul unui meci epuizant.
Turceni: Nicolae –  Bălan (70 Lungu), Tudorache, Bălașa, Văcaru (64 Dolcescu), Mainerici (46 Gâlceavă) – Sincea (88 Davidoiu), Butoi, Popescu, Slavu –Fotescu. Pe bancă: Morma – Moroșanu, Niculete.
UTA: Bodea – Voicu, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tudor (64 Copil), Hlistei (46 Piț) – Rus (46 Ousmane), Szekely (90 Blănaru). Pe bancă: Mitrea – Popa, Petre.
Arbitri: Valentin Iugulescu (Târgoviște) – Gabriel Cătană (Târgoviște), Răzvan Dobre (Șotânga). Observatori: Gigi Burunția, Fevronia Ion (Craiova).

Recomandările redacției