MOTORSPORT - EUROPEAN RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - JANNER RALLY  (AUT) - 3 TO 5/01/2014 - PHOTO : FRANCOIS BAUDIN / DPPI -

MOTORSPORT – EUROPEAN RALLY CHAMPIONSHIP 2014 – JANNER RALLY (AUT) – 3 TO 5/01/2014 – PHOTO : FRANCOIS BAUDIN / DPPI –

Sâmbătă s-a încheiat cea de-a VII-a ediţie a Raliului Aradului care s-a desfăşurat pe perioada 7-9 mai, etapă care contează atât pentru Campionatul Naţional de Raliuri cât şi pentru Trofeul European.
Echipajul format din Simone Tempestini şi Dorin Pulpea, au câştigat ambele probe atât cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri cât şi cea care contează pentru Trofeul European, aflat la cârma unui Ford Fiesta R5, italianul în vârstă de 24 de ani reuşind să se impună detaşat faţă de Edwin Keleti, campionul ediţiei trecute a etapei din cadrul Raliului Aradului care a contat pentru Campionatul Naţional de Raliuri, care s-a clasat pe poziţia a doua, aflat şi el la cârma unui Ford Fiesta R5, pe poziţia a treia care a completat podiumul pentru Campionatul Naţional de Raliuri urmând a se clasa echipajul format din pilotul Gergo Szabo şi copilotul Kar Borbely, care au concurat la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo.
Podiumul european a fost completat de către echipajul format din Bogdan Marişca şi Carmen Găureanu, care au ocupat poziţia a doua a clasamentului, iar pe locul trei s-a clasat echipajul Gîrtofan Dan- Mîrza Tudor. Pilotul arab, Rashid Al Ketbi, campionul din 2014 a etapei din cadrul Trofeului European s-a clasat pe poziţia a patra, pilotând şi el, la rândul lui la bordul unui Ford Fiesta R5.
La echipe primul loc a fost adjudecat de către Napoca Rally Academy, pe locul doi clasându-se BCR Leasing R.T., urmându-le pe poziţia a treia echipa Sibiu Racing Team.
Raliul Aradului a avut la start un număr de 34 de echipaje, 21 din ele reuşind să incheie competiţia, celelalte 13 abandonând.
La spectacolul oferit de piloţi, au participat şi „iepuraşi“ Playboy care au întreţinut atmosfera pentru publicul arădean, fiind la concurenţă cu bolizii piloţilor participanţi la Raliul Aradului, „în primul rând sunt fascinată de Arad, este prima dată când ajung la un raliu, nu ştiu la ce se uită bărbaţii, dar am făcut foarte multe poze. A fost o experienţă frumoasă“ a spus Adina Barbu, una din vedetele Playboy prezente la eveniment.
Vedetele revistei pentru adulţi au fost invitate la Raliul Aradului pentru a mai destinde atmosfera printre spectatori, dar si pentru a-i încuraja pe piloţi. Organizatorul acestei competitii, nimeni altul decât Mihai Leu, a spus: „În afară de faptul că au fost şi în maşini de raliu, a fost foarte frumos. Bine, cred că un număr mare de spectatori au atras și ele…“.
„A fost frumos, am avut şi mici incidente, dar e o zi specială pentru Arad, mă bucur pentru acest eveniment şi sper ca tinerii să prindă pasiune“, a spus Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad.
Emilian Ciorogariu

Recomandările redacției