Reţinut pentru furt

Un tânăr a fost depistat şi reţinut de poliţiştii de la Poliţia oraşului Sântana, după ce ar fi furat dintr-o locuinţă. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în data de 9 mai a.c., tânărul de 16 ani ar fi pătruns prin escaladarea gradului de la grădină şi prin forţarea uşii de acces, într-un imobil de pe raza localităţii Sântana, de unde ar fi sustras suma de 26.000 de lei şi 2 telecomenzi TV. Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat magistraţilor Judecătoriei Chişineu Criş cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Condamnaţi pentru înşelăciune

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Mandatele de executare au fost emis de către magistraţii Judecătoriei Arad pe numele a doi bărbaţi, de 47 de ani, respectiv 43 de ani, ambii din Arad, care au de ispăşit pedepse de 8 ani, respectiv 3 ani şi 8 luni cu închisoare, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Cei doi bărbaţi au fost încarceraţi în Penitenciarul Arad.

 

A furat dintr-o locuinţă

Poliţiştii de la Poliţia oraşului Lipova au identificat un tânăr, bănuit că ar fi sustras telefoane mobile dintr-o locuinţă. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în data de 5-6 aprilie a.c., adolescentul în vârstă de 15 ani ar fi pătruns, prin escaladarea unui gard şi prin dislocarea unui geam de la bucătărie, într-o locuinţă de pe raza oraşului Lipova, de unde ar fi sustras două telefoane mobile. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, cel în cauză fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Recomandările redacției