tarife

Primăria Municipiului Arad va organiza, joi, la ora 15.00, în sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ o dezbatere publică având ca temă proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor în zonele de agrement Ștrand Neptun și Patinoarul Municipal Arad, prestate de SC Recons SA Arad.

„Cetăţenii sunt invitaţi să îşi exprime părerea cu privire la acest proiect. Toate recomandările formulate în cadrul dezbaterii vor fi înaintate Consiliului Local al Municipiului Arad”, se arată într-un anunţ al Primăriei Arad.

Conform proiectului de hotărâre, tarifele la Ştrandul Neptun şi cele la Patinoarul Municipal vor creşte cu 24 la sută, cât este cota de TVA care va fi aplicată la tarifele vechi.

Astfel, preţul unui bilet întreg, cu acces în toate zonele bazei de agrement, va fi de 13 lei pe zi, faţă de 10 lei pe zi cât era până acum, iar pretul unui bilet cu tarif redus, pentru copii şi pensionari, va fi de 7 lei faţă de 6 lei pe zi cât era în prezent. Abonamentul de acces în toate cele patru zone va costa 650 lei (550 de lei anul trecut). Abonamentul cu preţ redus va costa 250 lei pe sezon faţă de 200 lei pe sezon cât era anul trecut.

Pentru evenimentele speciale organizate la ştrand tariful de intrare va fi de 2,5 lei. În proiect a mai fost stabilit si tariful de inchiriere a cabinelor, care va fi de 190 lei pentru o cabină închiriată în sezonul întreg (150 lei/cabina până anul trecut).

De asemenea, sezlongurile de plastic vor putea fi inchiriate cu 5 lei/zi, şezlongurile de lemn cu 10 lei pe zi.

Terenurile de fotbal pe nisip vor putea fi închiriare la un preţ neschimbat,  50 lei/ora.

De asemenea, proiectul mai prevede şi o creştere a tarifelor practicate la Patinoarul Municipal.

Astfel, biletul de intrare va costa 12 lei pentru o oră, faţă de 9,5 lei cât era anul trecut, respectiv 14  lei pentru o serie de 90 minute.  Închirierea patinelor va costa 7 lei/perechea, pentru o oră, respectiv 8 lei/pereche/serie.

Ascuţitul patinelor va costa 10 lei/pereche.

În sezonul vară-toamnă, Patinoarul Municipal va putea fi folosit ca teren de fotbal, cel în suprafaţă de 1.800 mp, putând fi închiriat cu 190 de lei pe oră, cel în suprafaţă de 900 mp va costa 75 lei pe oră, iar o suprafaţă de 450 mp va putea fi închiriată cu 37 lei pe oră.

Recomandările redacției