stuparUTA II trăiește un retur excelent de campionat. Băieții pregătiți de Dan Stupar, Cristi Păcurar și Francisc Tisza au reușit o nouă victorie importantă pentru tinerețea lor fotbalistică, duminică seară au învins viceliderul Ligii a IV-a. A fost 3-1 pentru roș-albi în meciul de la Șiria, cu goluri înscrise de Vlad, Cotoc și Petre. Toate reușitele au venit în actul al doilea, Crișul egalând la un moment dat prin Pirtea.
„O victorie destul de clară, cu un adversar incomod, bine organizat mai ales defensiv, motivat, care sufla în ceafa echipei din Pecica. Crișul e ambițioasă și arțăgoasă, poate una din cele mai bătăoiase – pozitiv – de la nivelul Ligii a IV-a. Felicit băieții pentru că au înțeles și au răspuns pozitiv la ceea ce presupune organizarea defensivă, au arătat agresivitate bună în zona mingii, iar în atac am dus mingea bine în gura porții. Pe lângă goluri ne-am mai creat o serie de ocazii, diferența putea fi mai mare. E adevărat că, la
2-1, au avut și ei una, puteau egala. Joc bun și frumos, poate peste ce se joacă aici, între două echipe preocupate, care au creat și spectacol”, a povestit Dan Stupar.
„Se călesc și progresează”
După ce în partea a doua a sezonului a piedut doar confruntările cu Sântana și Curtici, UTA II a urcat până la jumătatea clasamentului. „Eram mai sus dacă eram mai atenți și în tur, și chiar în cele două jocuri din retur, mai ales la Curtici, unde am avut și noi ocazii, cel puțin un punct meritam, dar am făcut greșeli individuale sau la grup de doi-trei jucători, ne-au costat. Avem tineri care trebuie să crească, asta s-a și urmărit, ca ei să aibă jocuri în picioare și la nivel de seniorat, unde întâlnesc adversar mult mai maturi fizic și psihic, iar ei tind să se călească și să progreseze”, a comentat fotbalistul UTA-ei din anii 80-90.
„Jucăm deschis oriunde și împotriva oricui”
Finalul de sezon e încins, cu meci la Mailat, vizita Pecicăi și deplasare la Aqua Vest. În ultima etapă, UTA II stă pe puncte, din cauza retragerii celor de la Sebiș II. „Mailat e o echipă destul de tânără, muncitoare, sigur că nu ne așteaptă un meci ușor, dar mergem să jucăm fotbal. Apoi vine liderul, care are în componență jucători cu calitate, au spus ceva în fotbalul județean și chiar mai sus, oricând pot să facă diferența într-o fază sau alta. Însă nu vor avea meci ușor cu noi, și noi suntem disciplinați și muncitori. În fine, Aqua Vest stă bine, fără emoții, fără presiune de obiectiv, va juca dezinvolt. Însă noi vrem să evoluăm deschis, frumos, indiferent cu cine și unde jucăm. Tratăm cu maximă seriozitate fiecare meci, dorim să obținem cât mai mult de la aceste ultime etape”, a încheiat Stupar.
Contra Crișului, UTA II i-a avut în teren pe Stanciu – Wild, Blănaru, Cotoc, Aldan, Ghiunghiuș (Ghergar), Prună, Tănase, Vlad (Man), Leucuța (Petrache), Bulza (Petre). Dincolo, ”Ole” Roșca a replicat cu Mucha – Ciornei, Iaroș, Toseschi, V. Fritea, Turcuș (Clej), Petra, Pirtea, Covaci, R. Popa, Faur (Burlacu).

Recomandările redacției