Bărbat ceh, băut la volan

Un bărbat, care a condus în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost depistat luni în trafic de poliţiştii Postului de Poliţie Socodor. Oamenii legii au depistat în trafic, pe DN 79/A, pe raza localităţii Socodor, un bărbat de 49 de ani, din Republica Cehă, în timp ce conducea un autocamion, având o alcoolemie de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

 

Prinşi în flagrant

Şase persoane au fost depistate în flagrant, în timp ce furau din magazine. Poliţiştii cercetează o femeie de 39 de ani, care a fost depistată în flagrant în timp ce sustrăgea alimente, dintr-un supermaket de pe Calea Aurel Vlaicu din Arad şi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 58 de ani, care au fost depistaţi în flagrant, în timp ce sustrăgeau alimente, dintr-un magazin de pe strada Banu Mărăcine din muncipiu. De asemenea, poliţiştii cercetează un bărbat de 26 de ani, care a fost depistat în flagrant, în timp ce sustrăgea încălţăminte, şi un alt bărbat, care a fost depistat în flagrant în timp ce sustrăgea îmbrăcăminte, din magazine situate într-un complex comercial. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele celor în cauză, fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

Şoferi amendaţi

Poliţiştii rutieri au efectuat atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 298 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 42.000 de lei. Dintre acestea, 81 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 217 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției