muzeu 2Muzeul de Artă Arad va participa ca invitat la evenimentul Art Safari București 2015, manifestare care prilejuieşte expunerea unei adevărate panorame a artei româneşti de patrimoniu şi contemporană şi o selecţie de artişti reprezentaţi în galerii internaţionale din Estul și Vestul Europei. Evenimentul începe astăzi şi se va încheia duminică, 17 mai.
La Art Safari 2015 vor fi organizate aproximativ 50 de galerii în care instituţii culturale de specialitate vor expune selecţii din operele a peste 300 de artişti. Cele două secțiuni oferă o colecție vastă de lucrări ale artiștilor consacrați sau debutanți şi o serie de expoziții tematice organizate în parteneriat cu muzee și instituții culturale din România.
Expozițiile muzeelor româ­nești se vor concentra fie pe o perioadă definită, fie pe o tematică anume – cum ar fi avangarda, maeștrii români moderni sau social-realismul, iar institu­țiile culturale vor aduce în atenția publicului programele proprii create pentru a promova și susține arta.
Muzeul de Artă Arad va participa la eveniment cu o colecţie bogată, impresionantă. „Subsumate conceptului «Portretul: subiect-subiectivism»,   semnificative pentru evoluția colecției de artă a muzeului nostru și pentru opera artiștilor selectați, lucrările pe care le expunem sunt portrete semnate de Ion Andreescu, Nicolae Tonitza, Kimon Loghi, Octav Băncilă, Iosif Iser şi Sabin Popp, și figuri în peisaj pictate de Catul Bogdan, Samuel Mützner, Camil Ressu şi Dumitru Ghiață. În fiecare dintre aceste lucrări accentul cade pe subiect, portretul propriu-zis fiind interpretarea lui subiectivă. Pe de altă parte, din contextul microexpoziției se detașează lucrări «cu poveste» sau «povești despre anumite personaje»”, a spus Adriana Pantazi, muzeograf la Comple­xul Muzeal Arad – Muzeul de artă, despre colecţia expusă de muzeul arădean la eveniment.
Alături de Muzeul de Artă Arad, la Art Safari București 2015 expun alte șapte muzee de artă din ţară: Baia Mare, Constanța, Craiova, Târgu Mureș, Pitești, Galați şi Râmincu Sărat.

Recomandările redacției