vaczi-curaEpisodul consemnat la sfârșitul meciului dintre UTA și CS Ineu cade exact când tabăra roș-albă nu avea nevoie de așa ceva. Victoria – importantă – stă parcă neobservată și energiile se consumă în altă direcție.
În numele fotbaliștilor de altădată ai UTA-ei, despre incident a vorbit Gyuri Vaczi. „Să nu creadă nimeni că un Domide, Biro sau Brosovszky n-au fost apostrofați din tribună. Toți am fost, erau momente când nu jucam bine, eram apostrofați sau fluierați, dar am pus capul în pământ și ne-am dat seama de ce. La fel, când mergea bine, eram aplaudați, 15,000 de oameni ne încurajau. Dar nu am reacționat așa. E o problemă când apar asemenea ieșiri. Nimeni n-a fost huiduit când a jucat bine, a dat o pasă bună sau un gol. Prin ce spun spectatorii, vor să te ridice la un nivel mai mare, nu o fac din răutate, sunt utiști și de ani de zile vin la meciuri. Vor să vadă un fotbal bun. De ce nu strigă la Botiș, care, la nivelul la care suntem acum, e un al doilea Lereter? Din partea noastră, eu cred că trebuie luate măsuri radicale. UTA a fost echipa fair-play, corectă, frumoasă și plăcută, nu doar în Arad. Cu atitudinea asta nu se poate și n-o înțelege nimeni”, a comentat fostul atacant, președinte la Old Boys UTA.
În același timp, Vaczi a îndemnat și la echilibru. În urmă cu două săptămâni, la meciul UTA – Minerul Motru s-a mai întâmplat un incident din aceeași categorie. Intrat în partea a doua, Adrian Piț a fost înjurat grobian de un spectator.  Mijlocașul i-a recomandat să înceteze. La sfârșit, același spectator l-a așteptat lângă tunel, a continuat cu injuriile, apoi chiar l-a amenințat în termeni foarte duri pe fotbalist, în jurul căruia s-au grupat colegii și l-au condus în vestiar. Spectatorul a fost, la rândul lui, condus de firma de pază la mașina jandarmilor, unde s-a ales cu amendă. „Și aici e o problemă, vocabularul tuturor ar trebui să fie mai ponderat. Aradul a fost caracterizat întotdeauna de fair-play, nu de amenințări”,a punctat Vaczi.

Recomandările redacției