uta-ineuBătrâna Doamnă continuă cursa spre liga secundă. Învingătoare în fața Ineului, UTA și-a consolidat primul loc, dar ce s-a întâmplat după ultimul fluier a făcut ca sfârșitul de săptămână să fie încordat.
Trupa lui Nagy a avut început perfect de meci. După ce a obținut primul corner în secunda 30, roș-albii au luat rapid avantaj: după un atac pozițional ce a purtat mingea în fața suprafeței de pedeapsă a vizitatorilor, Copil a întors spre Chindriș, care, de la 20 de metri, a avut execuția perfectă, lângă bara din dreapta lui Bujor, vechiul său coleg, 1-0 (5). Utiștii și-au menținut posesia, însă băieții lui Cristi Sculici au reușit să se organizeze bine în defensivă.
Ineul a încercat călcâiul lui Ahile, Filimon a tras violent de la 25 de metri, dar Bodea a fost pe fază (15). Atacantul a trimis pe lângă colțul lung după un contraatac (17), apoi UTA a revenit în atac. Bujor i-a luat mingea de pe cap lui Filaret (20), arădenii au câștigat degajarea, Voicu i-a centrat lui Ousmane, reluarea s-a dus milimetric pe lângă (21). Africanul, la primul meci ca titular în retur, a fost busculat în careu după numai un minut, însă bihoreanul Omuț a apreciat că nu e cazul de penalty.
Ritmul a mai scăzut în ultima parte a reprizei și golul lui „Kiki” stabilea scorul pauzei. După         odihnă, Tudor l-a testat pe Bujor de la 40 de metri, goalkeeperul a fost atent (48), Ousmane a avut o lovitură de cap ce s-a dus peste transversală (60), apoi Ineul putea egala: Mașniță a plecat pe contraatac, însă Bodea a apărut perfect la 15 metri și a rezolvat faza (62). UTA s-a mai înviorat după intrarea lui Piț, autor a două ocazii bune (65 și 73), întrerupte de o bară a lui Hulbăr de la 20 de metri (70)!
Zărăndanii au fost ceva mai prezenți în atac pe final, dar utiștii au tratat ultimele secvențe cu maturitatea așteptată, iar săptămâna viitoare au ocazia să încheie conturile cu Liga a III-a. Păcat că victoria n-a putut fi savurată pe deplin, după răfuiala de după ultimul fluier dintre câțiva jucători (cu Voicu greu de stăpânit) și spectatori…
UTA: Bodea – Voicu, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă (80 Silaghi), Chindriș, Tudor (75 Rus), Copil (55 Piț) – Szekely, Ousmane (72 Vlad). Pe bancă: Mitrea – Er. Wild, Hlistei.
Ineu: Bujor – Ciobanu, Ew. Wild (26 Popovici), Tudoroiu, Hulbăr – Stănaia, Bilia, Georgiu (60 Crișan), Kocsis – Filimon, Mașniță (75 Șulumberchean). Pe bancă: Gorun – Bun, Tomuț, Hrezdac.
Arbitri: Marius Omuț – Ionuț Timar, Gheorghe Bologan (toți din Bihor). Observatori FRF:Vasile Rad, Zaharia Ciev.

Recomandările redacției