criminal
Magistraţii Judecătoriei Arad l-au condamnat, luni, pe criminalul Dan Dorel Hodiş, cel care i-a curmat viaţa într-un mod brutal lui Vale Costea, la 13 ani şi opt luni de închisoare.
În Soluţia pe scurt, Judecătoria precizează: „Condamnă pe inculpatul Dan Dorel Hodiş,fără antecedente penale, arestat în Penitenciarul Arad, la 13 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor şi la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de furt. În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin.1 lit. b cod penal, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 13 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 13 (treisprezece) ani şi 8 (opt) luni închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b cod penal, pe o durată de 5 ani. În baza art. 65 cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b cod penal. Admite în parte acţiunea civilă exercitată de părţile civile Florin Costea şi Mariana Domnica Costea şi, în consecinţă, obligă inculpatul să plătească fiecărei părţi civile câte 10.000 de euro sau echivalentul în monedă naţională la data executării, cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 2500 de lei, cheltuieli judiciare, iar către Institutul de medicină legală Timişoara, suma de 932 lei, reprezentând contravaloarea raportului medico legal de necropsie. Dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului Arad a sumei de 300 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu.

Reamintim că în seara zilei de 5 martie, la ora 19.40, într-o hală industrială din zona UTA, agresorul a aplicat victimei multiple lovituri cu un corp contondent provocându-i multiple traumatisme cranio-cerebrale, fapt care a provocat rănirea gravă a acestuia. I-a aplicat mai multe lovituri la nivelul capului cu un corp contondent, provocându-i un politraumatism cranio-cerebral. Făptaşul a fost reţinut, în data de 6 martie, la ora 00.30, pentru 24 de ore. Criminalul era un angajat al victimei. Rănile suferite i-au indus o stare de comă profundă, ulterior acesta decedând la un spital din Timişoara.

Recomandările redacției