„Belmondo” rămâne în închisoare

Marius Datcu, zis şi „Belmondo”, va rămâne în închisoare cel puţin până în toamnă, când se va rediscuta situaţia lui. Magistraţii Tribunalului Arad i-au respins, luni, cererea de liberare condiţionată. În ianuarie 2009, Datcu şi ceilalţi membri ai clanului Rohozneanu au fost arestaţi şi ulterior condamnaţi pentru infracţiuni deosebit de grave. Procurorii împreună cu poliţiştii şi jandarmii au reuşit să adune suficiente probe, pentru a le demonstra vinovăţia în infracţiunile de clonare de carduri bancare, tâlhării, şantaje, pretinderea aşa numitelor „taxe de protecţie”, vătămare corporală gravă, loviri şi alte violenţe, constituire, aderare şi sprijinire de grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi altele.

 

Condamnat pentru înşelăciune

Un arădean a fost condamnat la aproape trei ani de închisoare, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional şi înşelăciune. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis de magistraţii Tribunalului Arad, pe numele unui bărbat de 43 de ani, din Arad, care are de ispăşit o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni cu închisoarea, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

A condus fără permis

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic un bărbat, care a săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Poliţiştii au depistat în trafic, pe raza localităţii Sâmbăteni, un bărbat de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere. Pe numele bărbatului, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Recomandările redacției