????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad a fost luni gazda unui eveniment deosebit: reuniunea aniversară la 20 de ani de la recartarea Rotary Club Arad. Astăzi, Rotary Club Arad este unul dintre cele mai active cluburi ale Districtului 2241 România – Republica Moldova.
Ca o recunoaştere a activităţii deosebit de intense desfăşurată de rotaryenii arădeni, reuniunea a fost onorată de prezenţa lui Petrişor Diculescu – guvernatorul Districtului 2241, a lui Adrian Luca – asistent guvernator al districtului şi fost preşedinte al Rotary Club Arad, a multora dintre foştii preşedinţi ai clubului şi de re-fondatori ai acestuia în 1995.
Reuniunea a fost deschisă de actuala preşedintă a Rotary Club Arad, Aura Palcu, printr-o alocuţiune scurtă dar emoţionantă, şi prin intonarea Imnului Naţional şi a Imnului Rotary Club.
Preşedintele de district Petrişor Diculescu a salutat la rândul său asistenţa şi a reliefat meritele deosebite şi eforturile Rotary Club Arad, în concordanţă cu principiile fundamentale ale organizaţiei, de modelare a unui climat uman mai bun şi mai curat, a unei lumi demne de statutul de «civilizaţie».
Pentru cei prezenţi în sală au urcat pe scenă Corul Facultăţii de Teologie a Universităţii Aurel Vlaicu (interpretare sigură şi nuanţată sub mâna fermă a dirijorului, conf. univ. dr. Mircea Remus Buta), şi Paula Iancic, studentă la canto la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, bursieră a Rotary Club Arad (o voce absolut excepţională, o expresivitate ieşită din comun – minunea cea mare şi de mare viitor a Aradului cultural).
Într-o atmosferă cu adevărat prietenească, destinsă, au fost omagiaţi cu plachete toţi preşe­dinţii Rotary Club Arad din 1995 până astăzi: Liviu Moldovan, Doru Chişbora, Milivoi Stamoran, Mihai Stoica, Dorin Herlo, Petre Popa, Radu Crâsnic, Nicolae Bâra, Liviu Ioja, Adrian Niţu, Mircea Grigore, Ioan Marin, Lucian Sîrb, Emil Vancu, Delia Podea, Gheorghe Olar, Adrian Luca, Alexandru Pop, Radu Savulov şi Ioan Vîrciu.
Într-o foarte scurtă discuţie, Adrian Luca, fostul preşedinte al Rotary Club Arad şi actualul asistent guvernator al Districtului 2241 a vorbit despre menirea şi rezultatele Rotary Club în România de azi. „Sunt multe domeniile în care este implicat Rotary Club, însă schimbul de elevi între România şi ţările lumii este semnificativ şi exemplificativ. Copiii care vin în România prin acţiunile Rotary Club stau aici un an sau ceva mai puţin, găzduiţi fiind de membri ai clubului, şi iau contact cu tot ce înseamnă România. Întorşi în ţările lor, ei devin cei mai buni şi cei mai de încredere ambasadori. Ca un exemplu, unul dintre copiii veniţi în România din Brazilia s-a întors acasă după un an. Timpul a trecut, copilul a devenit matur, iar acum este reprezentantul ţării lui la Astra Vagoane, în Arad. «Voi pleca acasă, în Brazilia, pentru câteva luni, apoi mă voi întoarce acasă în România», spune fostul copil brazilian rămas legat definitiv de România. Cam asta înseamnă Rotary Club, dar nu numai aceasta, şi nu doar atât”, a spus Adrian Luca.
La două decenii de la recartare, Rotary Club merită o urare sinceră şi curată din partea tuturor arădenilor: Mulţi ani, Rotary Club Arad, şi la cât mai multe izbânzi şi împliniri!

Recomandările redacției