circ

Saltimbanci, acrobați, clowni veseli și triști, unicicliști și panglicari, trapeziști și jongleri, sunt doar câteva dintre personajele pe care le vor putea vedea arădenii la prima ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Circ, organizat de Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Maeştrii circari din toate colţurile Europei vor fi prezenţi, la Arad, în perioada 25-30 mai, iar spectacolele se vor desfăşura într-un cort care va fi amplasat în Piaţa Avram Iancu, la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad şi la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Astfel, vor fi prezenţi la acest eveniment artişti din Franţa, Belgia, Serbia şi România.

„Festivalul Internaţional de Teatru Circ încheie sezonul cultural din luna mai cu spectacole non-verbale, vizuale, accesibile tuturor generaţiilor, dar și de o înaltă calitate artistică. Deoarece spectacolele de teatru-circ sunt foarte elaborate și precise, cu performanță tehnică și artistică deosebită, acest tip de spectacole constituie un punct de atracţie atât pentru cei mici, atraşi de atmosfera de circ, cât pentru cei mari, cărora li se oferă un spectacol de teatru autentic”, se menţionează într-un comunicat de presă al Centrului Municipal de Cultură Arad.

În acelaşi document se mai menţionează faptul că Festivalul Internaţional de Teatru Circ îşi propune să aducă pe scena culturală locală un tip de spectacol cu care publicul arădean nu a avut ocazia să se întâlnească prea des până acum şi totodată să cultive gustul arădenilor pentru teatrul circ.

Intrarea la toate spectacolele va fi liberă.

PROGRAM

25 mai, ora 19.30, Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad

Wasteland, Companua Cirque Barbette – Belgia

26 mai, ora 19.30, Sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad

Six pieds sur terres, Compania Lapsus – Franţa

27 mai, ora 19.30 – Cortul din Piaţa Avram Iancu

Gigantea, Compania Les trois cles –  Paris

28 mai, ora 19.30 – Sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad

Cordes, Compania Alexis Rouve –  Belgia

29 mai, ora 19.30, Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad

Bruno Circus Solo, Aruspice Circus – Franţa

30 mai, ora 19.30 – Casa de cultură a sindicatelor

Iluzie sau realitate – Igor Trifunov, Serbia

Recomandările redacției