* Întâlnire A.Co.R. În acest sfârșit de săptămână, mai precis vineri, 23 mai va avea loc la Alba Iulia întâlnirea Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova. Vor participa primari ce fac parte din cadrul Asociației Comunelor din România (A.Co.R.) precum și primari de comune din Republica Moldova. Din spusele primăriței comunei Semlac, Letiția Stoian, care va participa la întâlnire „se vor discuta ca de obicei problemele de care se lovesc primarii de comune – acolo fiind prezenți cei înscriși în A.Co.R. – și atitudinea ce va fi luată vizavi de unele situații dar și condițiile unor viitoare cola­borări, relaționări și chiar înfrățiri între unele comune de pe cele două maluri ale Prutului“.
* Sătenii îi cinstesc pe eroi. Astăzi fiind , conform tradiției împământenite, în covârșitoarea majoritate a comunelor se fac slujbe de pomenire a eroilor Neamului Românesc. Acestea se țin atât în lăcașurile de cult cât și la troițele ori monumentele înălțate în diferite zone ale respectivelor comune. Au fost anunțate astfel de ceremonii în întreg județul Arad iar în comune – precum Hălmagiu ori Vârfurile și multe latele, firește – onoarea păstrării acestor sfinte obiceiuri se transmite tinerei generații.
* Ususău, planuri și pro­iecte. În această comună afla­tă pe malul stâng al Mureșului – am numit comuna Ususău – lucrurile au început să se schim­be în bine și realizarea unor obiective să capete un ritm mai alert. Primarul Florin Țole ne-a precizat recent că face insistente demersuri pentru ca „poiectele acestui an, în special cele cu referire la infrastructură, să poate fi demarate, respectiv realizate, chiar dacă au intervenit unele modificări neașteptate legate de finanțare. Comuna noastră va cunoaște în următoarea perioadă o schimbare în bine“.        (F.B.)

Recomandările redacției