ineuutaUn sezon început greoi pentru trupa din Țara Zărandului se încheie pozitiv. Ineul va avea echipă și la startul ediției viitoare a Ligii
a III-a, iar perspectivele sunt frumoase. Echipa s-a legat de la etapă la etapă, mulți tineri au prins încredere și au căpătat ceva experiență, iar așteptările ar trebui să fie mai mari din toamnă încolo.
Până una alta, mai sunt două partide de disputat în acest campionat, iar ineuanii au tot dreptul să spere la un final perfect. Întâlnesc două formații mai slab clasate, cu probleme la nivel organizatoric, rămase – la rândul lor – fără obiectiv. „Aparent, sunt două jocuri fără miză, însă pentru noi sunt importante. După ele vom ști pe ce loc vom termina campionatul, dacă ne încadrăm sau nu în obiectivul personal, prima parte a clasamentului. Dacă vorbim numai despre meciul cu Motru, ne-am dori să ne luăm rămas bun cu o victorie de la suporterii noștri. Totodată, vrem să confirmăm și prin rezultat evoluțiile bune din ultimele două partide, încheiate cu înfrângeri la limită, nemeritate, în opinia mea. Întâlnim o echipă mai experimentată decât noi, incomodă, care a făcut destule puncte în acest retur și care pune probleme oricui, așa cum a demonstrat în această primăvară la Sebiș și Arad, cu UTA. Dar, eu merg pe mâna pe jucătorilor mei, pe dorința lor de a termina bine acest campionat”, a precizat Cristian Sculici. Antrenorul „alb-albaștrilor” nu va conta pe Zdrențan și – probabil – nici pe căpitanul Wild.
„Minerii” au rămas la 4 puncte în spatele Ineului, pe un loc 11 ce cu greu va putea fi îmbunătățit la ce probleme sunt la club. Jucătorii au restanțe salariale de 3 luni de zile și nu știu ce vor face exact din vară, iar antrenorul Claudiu Mocioi se confruntă și cu absențe importante. Cel puțin la Ineu vor absenta patru fotbaliști cu pretenții de titulari. Stanciu a plecat la muncă în Anglia, Andrițoiu e suspendat, iar Băiță și Laurențiu Cosmin sunt accidentați. În plus, gorjenii se vor deplasa în ziua jocului în Țara Zărandului, asta însemnând că vor petrece cel puțin 5 ore în autocar înainte de primul fluier. „E clar că Ineul e favorită sâmbătă, dar asta nu înseamnă că venim ca mielul la tăiat. Am băieți de caracter, care au trecut peste multe în acest an și care, de bine de rău, au obținut câteva rezultate ce ne-au apropiat la un moment dat de prima parte a clasamentului. Jucăm la victorie, sper să pot alinia măcar un prim unsprezece echilibrat, căci pe bancă nu cred că voi avea șapte fotbaliști”, a punctat Mocioi.
Formații probabile:
CS Ineu: Bujor – Popovici, Ciobanu, Tudoroiu, Hulbăr – Kocsis, Bilia, Georgiu, Stănaia – Filimon, Mașniță.
Motru: Bănică – Nueleanu, Iclănzan, Oiță, Schintee – Gruia, Nicoloff, Hanu, Stoenac – Trifu, Fărcășanu.

Recomandările redacției