uta promovataRoland Nagy n-a mai riscat nimic în meciul care asigura promovarea UTA-ei. Pragmatismul a dominat cele 90 de minute ale derby-ului penultimei etape, trupa lui Sorin Bălu și Petre Narcis a adoptat o tactică similară și puține faze de poartă au animat decorul cam bacovian pentru o seară de mai. Pentru roș-albi era suficient un singur punct și scopul a fost atins.
Timișenii au fost periculoși în debut de meci, Steop a scăpat singur spre careul arădean, de unde Mitrea a ieșit la timp și l-a blocat (4). Acțiunea s-a repetat în faza următoare, cu Ousmane și portarul Andrei în roluri, a ieșit doar corner.
Amfitrionii s-au dispus apoi ceva mai ofensiv, în vreme ce utiștii au încercat să-și pună banda dreaptă în valoare. După ce Andrei a avut o nouă intervenție bună, scoțând șutul lui Szekely din 17 metri (12), „băieții cu pizza” au ratat cea mai mare ocazie a meciului: centrarea lui Radu l-a găsit singur-singurel pe Negruț în careul mic arădean, mijlocașul a arătat însă prea surprins că mingea a ajuns la el și a trimis pe lângă bară (19)! Intensitatea a crescut, Radu a trimis peste poartă din poziție bună (24), UTA a răspuns prin Ousmane, nici el n-a cadrat bine (25).
Defensivele au funcționat bine și așa s-a jucat până la pauză, dar și în prima jumătate a actului secund. Arădenii au trecut cu bine peste un șut din drop al lui Balaure, puțin peste transversală s-a dus mingea (60), după care Szekely a ajuns în suprafața de pedeapsă adversă, a căzut după un duel cu un fundaș, dar Haidiner       n-a considerat că e cazul de penalty (61). Silaghi a încercat să-și „atingă” fosta echipă, s-a prezentat prompt la o centrare aruncată în careul mic, Andrei a reușit să-i ia mingea de pe cap (80).
Ultimele minute s-au scurs cu UTA conștientă că nu poate rata punctul. Suporterii cântau pentru promovare în timp ce Mama Mia rămânea în zece (Ba­laure a văzut al doilea galben). După ultimul fluier, fotbaliști și fani formau un grup mare și fericit: noul capitol continuă unde s-a închis cel vechi, în liga secundă!
Mama Mia: Andrei – Ștefanovici, Telescu, Toma, Todorov – Radu, Hecsko (55 Hodiș), Luță, Negruț (66 Centea) – Steop (88 Cioancă), Balaure.
UTA: Mitrea – Popa, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă (75 Silaghi), Chindriș, Tudor (85 Varga), Piț (55 Copil) – Ousmane (75 Vlad), Szekely.
Arbitri: Denis Haidiner – Cristian Petrean, Alin Saraol. Ob­servatori: Dumitru Paraschiv (Drobeta Tr. Severin), Ovidiu Bocai (Aiud).

Recomandările redacției