A condus alături de Bacchus

Un bărbat, care a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost oprit în trafic. Poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Pecica, având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cel în cauză refuzând recoltarea probelor. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

 

Transport ilicit de lemn

Poliţiştii Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Gurahonţ au depistat şi oprit în trafic un transport ilicit cu peste 17 metri cubi de material lemnos. Poliţiştii au depistat pe raza localităţii Gurahonţ, un tânăr de 20 de ani, în timp ce transporta cu un autocamion cantitatea de 17,52 metri cubi material lemnos, din speciile fag şi cer, fără a deţine documente legale de transport. Conform Legii nr. 171/2010, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 de lei, întreaga cantitate de material lemnos fiind reţinută în vederea confiscării.

 

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat 194 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 47.000 de lei. Dintre acestea, 31 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 163 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 25 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției