teren continental

Administraţia judeţeană este pregătită să tranşeze o problemă veche şi anume, cea a terenului pus la dispoziţia SC Continental Vest SA pentru construirea unui complex hotelier. Vorbim despre un proiect gândit acum ani de zile, care nu s-a concretizat, rezultatul fiind doar un teren din municipiu blocat. Consiliul Judeţean Arad începe demersurile legale pentru dizolvarea SC Continental Vest S.A, pentru a readuce terenul în patrimoniul judeţului.

Povestea proiectului care nu avea să se materializeze nicicând a început în 2006 când, Consiliul Judeţean a decis să intre în afaceri cu compania deţinătoare a hotelurilor Continental. Proiectul urmărea construirea unui complex hotelier  pe terenul ce aparţinea Consiliului Judeţean, teren aflat în imediata apropiere a Sălii Polivalente din municipiu.

CJA a participat la înființarea SC Continental Vest Arad cu o cotă de participațiune la capitalul social al societății de 25 la sută. Cu alte cuvinte, participarea administraţiei consta în două terenuri de aproape 5.000 de metri pătrați pe care, compania privată urma să ridice complexul hotelier. Potrivit documentaţiilor CJA, pentru aprobarea demarării procedurilor de dizolvare, documente ce urmează să fie supuse aprobării, valoarea de aport a terenului la data constituirii societăţii comerciale a fost de 1.782.100 de lei. După constituirea asociaţiei nu s-au început demersuri pentru obţinerea de autorizaţii şi proiectul a rămas în aer. Nici după ani de zile nu s-a făcut nimic în acest sens, terenul cu pricina rămânând blocat.

„În Raportul Camerei de Conturi a judeţului Timiş se arată că, în urma analizării situaţiilor financiare a SC CONTINENTAL VEST ARAD SA la data de 31.12.2012, s-a constatat că acţionarul majoritar – SC CONTINENTAL HOTELS SA – a cheltuit aproape toată suma aportată de aceasta, de la înfiinţarea noii societăţi, suma cheltuită fiind de 4.296.812 lei din total 5.346.270 lei“, se mai precizează în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul CJA, ce intră la vot săptămâna aceasta.

În 2013, administraţia şi-a cerut înapoi partea. Ca să-şi recupereze terenul, CJA a cerut retragerea din societate a bunului aportat şi, în consecinţă diminuarea capitalului social a societăţii. „Pentru a recupera terenul pe care nu s-a făcut nimic, în 2013, Consiliul Judeţean a făcut demersurile necesare pentru retragerea din asociaţia la care participase. Acţionarul majoritar SC Continental Hotels SA nu a aprobat această solicitare, fără a avea un motiv temeinic. Drept urmare s-a luat hotărârea de demarare a procedurilor necesare pentru dizolvare pe cale judecătorească a SC Continental Vest“, a spus Mihaela Ozarchevici, consilier relaţii publice al CJA.

Recomandările redacției