ousmane-mama-miaAtacantul senegalez, golgeterul echipei arădene în tur, pare să fi lăsat complet în urmă perioada nefastă diin prima jumătate a returului. Ousmane Gueye a regăsit drumul spre gol în urmă cu trei etape și de-atunci a fost prezent mereu în echipa de start. După egalul de la Becicherec, echivalent al urcării în eșalonul al doilea, Ousmane a exultat sincer: „Sunt fericit că suntem promovați, promovarea a fost obiectivul principal și mă bucur că am ajuns unde ne-am dorit cu UTA!”
Tânărul vârf (împlinește 21 de ani în decembrie) e recunoscut ca un tip sufletist și sincer. Ousmane a suferit mult în meciurile în care nu    i-a ieșit mai nimic din ce și-a propus, a trecut cu bine peste o problemă medicală, iar acum zâmbește iar. „Îmi zicea un bătrân: Ousmane, viața e ca la meteo. După ce trece furtuna, vine imediat și soarele. Exemplul l-am văzut aici, la UTA. Cu toate problemele care au fost, acum UTA e campioana seriei. Felicit pe toată lumea, și conducerea, a făcut un lucru mare și foarte important pentru Arad. Doamne-ajută să ajungă unde îi este locul, în Liga I!”.
Ousmane a mărturisit că l-a motivat și o altfel de competiție, cea cu fratele său, atacantul Mansour Gueye, care a îmbrăcat timp de câțiva ani tricoul lui Poli Timi­șoara. „Îi spuneam că am stat cinci ani în România și în sfârșit am un trofeu! E o mare amin­t­ire pentru mine să fiu campion, fie și în Liga a III-a, cu UTA! El nu a câștigat niciun trofeu aici, dar se bucură de promovarea UTA-ei!”.

Recomandările redacției