carteO lansare inedită de carte a avut loc la Consiliul Judeţean. Zece copii instituţionalizaţi din centre ale direcţiei de asistenţă socială au scris o carte – „Povestioare de la copii pentru copii”.
Autorii, copii  provenind de la Centrul de Primire Minori Arad şi Centrul de Plasament Oituz, sunt micii eroi care au dat frâu liber imaginaţiei şi au scris cu mâna lor nu mai puţin de 40 de scurte povestiri.
„Aceşti copii sunt cei care au participat şi la „Atelierul de Poveşti”, timp de două luni de zile, sub îndrumarea specialiştilor din cadrul Ser­viciului pentru prevenirea marginalizării sociale, trafic, migraţiei și repatrieri, dar şi a îndrăgitelor de copiii noştri, bibliotecarele Mihaela Blaga şi Ioana Podina. Aşa a luat naştere cartea „Povestioare de la copii pentru copii”, sub semnătura autorului colectiv-grupul celor zece copii instituţionalizaţi – conţinând cele mai frumoase poveşti născocite de cei mici şi publicate între coperţile frumos ilustrate”, a spus Erika Stark, director DGASPC Arad.
Toţi cei zece copii-autorii cărţii „Povestioare de la copii pentru copii”- au participat la o sesiune de autografe, ocazie cu care fiecare din cei prezenţi au putut pleca acasa cu câte un exemplar al cărţii, purtând semnătura micilor scriitori. Pentru meritul lor, Consiliul Ju­deţean i-a răsplătit cu diploma de onoare.
Poveștile cuprinse între co­perțile acestei cărți numără 50 de pagini. Volumul a fost publicat în condiţii grafice excep­ţionale. Un număr de cinci   exemplare din această carte vor ajunge pe rafturile Bibliotecii Naţionale a României.
Evenimentul a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol” Arad şi cu susţinerea specială a Asociaţiei „Aradul Prosperă”.

Recomandările redacției