dodoDe pe locul 2, sebișenii s-au văzut aruncați până pe 4 la finalul ultimei dispute a campionatului. Mai concentrați, „vulturii” lui Petruescu au taxat absolut toate erorile gazdelor, născute și ca urmare a numeroaselor absențe. Cel mai mult a contat lipsa fundașului central Bier, care, împreună cu Mardare, ridicase în ultimele runde o adevărată fortăreață, iar echipa nu mai primise gol 630 de minute. Ultimele 90 de minute stagionale au fost – însă – de coșmar pentru „alb-albaștri”, portarul Șoltesz scoțând de nu mai puțin de patru ori mingea din plasă, iar pe faza ofensivă, gazdele s-au întrecut în ratări, Radu fiind campionul lor.
Prima parte a fost de-a dreptul spumoasă pentru spectatorul neutru. S-au marcat 5 goluri frumoase, dar cei doi portari, în special cel al bănățenilor, a scos și alte mingi grele. Stoichescu a fost bestia nerra pentru Național, cu o „dublă” la centrările perfecte ale lui Ardelean și Vînătu în minutele 8 și 27, intercalate cu golurile ce au echilibrat tabela ale lui Dodo Digbeu (min. 11 și 30). Lugojenii aveau să plece la vestiare în avantaj, după golul din demivoleu al lui Dobra, după așezarea lui Magdaș: 2-3.
Deși aveau neapărat nevoie de goluri, elevii lui Abrudean au făcut o parte secundă destul de ștearsă, mult sub ritmul primeia, dar chiar și așa au avut ocaziile lor de a marca. Radu, Digbeu sau Apostol nu l-au putut învinge pe Iordache, prilej pentru Stoichescu să închidă tabela pe o contra rapidă cu 5 minute înainte de concluzia partidei.
Formații:
Sebiș: Șoltesz – Miheț, Bărdan, Mardare, Mureșan – Lazea (67 Susan), Apostol – Sulea, Digbeu, Poiană (42 Călin) – Radu.
Lugoj: Iordache – Agoston (72 Semenea), Loga, Vlădia, Buliga – Mînecan (82 Marta), Vînătu, Dobra (79 Ivașcu), Ardelean (86 Predescu) – Magdaș, Stoichescu.
Arbitri: Rareș Vidican, Radu Pascu (ambii din Oradea), Gheorghe Bologan (Ștei).
Observatori FRF: Dan Monea (Aiud) și Alexandru Terheș (Oradea).

Recomandările redacției