stili55După o lună și jumătate de rezultate excelente ce au cățărat-o până pe locul 2, Național Sebiș a dat cu bâta-n baltă la ultimul meci al sezonului. Trei puncte contra celor de la Vulturii Lugoj ar fi plasat gruparea de pe Crișul Alb imediat în spatele UTA-ei și ar fi deschis posibilitatea unei participări în ediția viitoare a ligii secunde.
Dar, în ciuda faptului că au avut și ea câteva absențe importante și nicio șansă la poziția secundă după victoria la „masa verde” a Becicherecului la Motru, echipa timi­șeană a fost echipa mai legată, mai motivată, lucru recunoscut și de antrenorul „alb-albaștrilor”. „Sunt foarte nemulțumit de felul cum a fost abordată această partidă și bineînțeles de rezultatul ei. Trebuia să câștigăm acest joc, nu avem nicio scuză. Nu avem voie să invocăm absențe sau probleme de altă natură. Echipa oaspete a fost mai motivată, mai determinată decât noi. Mă așteptam din partea unor jucători la mult mai multă agresivitate, determinare și luciditate în fața porții. Am avut multe situații bune de  a marca în momente cheie ale jocului, dar am ratat prea ușor. Oricum, rezultatul este mincinos, dar așa se întâmplă când nu bagi mingea în poartă. Fotbalul nu te iartă la infinit și am luat și al patrulea gol ce a pus capăt meciului. Și primele trei goluri le-am primit ca în curtea școlii, nu mi-am închipuit vreodată că se poate întâmpla asta, chiar dacă ne lipseau doi fundași importanți, Bier și Neacșu. Dar, toate, neșansa, lipsa de concentrare sau absențele au contat decisiv”, a  spus Adrian Abrudean la finalul confruntării pierdute cu 4-2 în fața Lugojului.
Din ceea ce trebuia să fie o clasare pe locul secund în seria
a IV-a a Ligii a III-a a rezultat o dezamăgitoare poziție în afara podiumului. „Deși, până la urmă, locul 2 ar fi contat numai la capitolul statistică, ar fi trebuit să arătăm altfel astăzi. Nu mă așteptam la atâta delăsare, lipsă de motivație, la un meci – totuși – important. Ca și joc și parcurs general în campionat am fi meritat măcar acest loc 2, dar iată că am terminat numai pe 4”, a adăugat „Știli”.
Viitorul e incert la Național Sebiș, în special în ceea ce-l privește pe Adrian Abrudean, ale cărui decizii de ordin tactic l-au nemulțumit deseori pe primarul Gheorghe Feieș. „E dureroasă maniera în care am pierdut acest meci și implicit pozi­ția secundă. Sunt sigur că cei din conducerea clubului vor analiza partida, ca și restul sezonului și vor lua decizii în consecință. Dacă e să plec de la Sebiș, o fac cu fruntea sus, chiar dacă – probabil – am mai greșit și eu, căci sunt om. Am încercat prin muncă să duc această echipă cât mai sus și le mulțumesc tuturor pentru încredere și colaborare. Conducătorilor sau fotbaliștilor le doresc mult succes mai departe, fie că vom rămâne măcar o parte dintre noi împreună, fie că ne
despărțim aici”, a concluzionat Abrudean.

Recomandările redacției