isjConcursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de inspectori şcolari la ISJ Arad s-a desfăşurat în perioada 20 mai – 2 iunie 2015. La concurs s-au înscris 17 candidaţi, din care 14 candidaţi erau inspectori în funcţie, iar trei candidaţi erau cadre didactice care întruneau condiţiile de înscriere prevăzute în metodologia de concurs. Înainte de prima probă de concurs s-au retras trei candidaţi, iar la proba scrisă s-au retras alţi trei candidaţi.
Din cei 11 candidaţi au rămaşi în concurs, zece candidaţi au promovat şi un candidat a fost respins la proba de interviu, întrucât nu a obţinut punctajul minim de promovare de 7 puncte.
„Concursul s-a desfăşurat în condiţii de legalitate şi transparenţă. Reprezentanţii organizaţiilor sindicale din Arad au fost invitaţi şi au participat, în calitate de observatori, la extragerea itemilor pentru proba scrisă şi la probele de interviu susţinute de candidaţi“, susţine Clausius Mladin, şeful ISJ.
Concursul a fost monitorizat de reprezentantul Ministerului Educaţiei, în calitate de membru în comisia de concurs, alături de reprezentanţii Universităţii „Aurel Vlaicu”. Evaluarea probelor s-a rea­lizat de către trei examinatori.

Recomandările redacției