drum

Unul dintre cele mai degradate drumuri din judeţ şi anume, 792A Bocsig – limită judeţ Bihor va intra în sfârşit în reabilitare. Contractul pentu modernizarea unor tronsoane din acest drum a fost semnat săptămâna aceasta.

„Orice dezvoltare începe cu consolidarea infrastructuri. Îmi doresc o dezvoltare uniformă în infrastructura rutieră. Prin aceste investiţii creşte implicit nivelul de trai, pentru că drumuri bune înseamnă baza unei construcţii economice şi sociale sănătoase”, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţan Arad cu ocazia semnării contractului de lucrări.

Contractul de lucrări se ridică la o valoare de 2.052.421 de lei (fără TVA) durata maximă de execuţie a lucrărilor fiind de şase luni. În total, constructorul va reabilita drumuri pe o lungime totală de circa 9,2 kilometri. Reabilitarea drumului a fost cuprinsă în programul de investiţii al Consiliului Judeţean, drept urmare instituţia este cea care  finanţează lucrările.

Nicolae Ioţcu a subliniat că prin modernizarea acestui drum se va deschide o rută alternativă spre judeţul Bihor. „Consiliul Judeţean Arad pune un accent important pe modernizarea infrastructurii rutiere, întocmind proiecte pentru acestea şi căutând surse de finanţare, în ciuda diminuării bugetului instituţiei, conform legii bugetului de stat pe 2015”, a conchis Nicolae Ioţcu.

Recomandările redacției