filipasspectVoința Macea are meciuri abordabile până la concluzia sta­giunii, ce ar trebui să se încheie cu promovarea în Liga a IV-a, acolo unde îi este, de fapt, locul.
„Din câte am înțeles, acest club este înființat în anul 1912, iar oamenilor de aici le-a plăcut mereu fotbalul. Mărturie acestui lucru stă și numărul mare de spectatori prezent la meciurile de acasă. De la domnul primar, la directorul școlii și oamenii de rând, toți sunt aproape de noi și ne încurajează. De aia vă spun, ca și medie de spectatori și tradiție,  Macea nu ar avea voie să coboare sub Liga a IV-a”, consideră Costel Filipaș.
Antrenorul măcenilor a început deja selecția în vederea stagiunii următoare, riscând puțin pe acest final de sezon. „Am început campionatul cu 21-22 de jucători, pe la startul returului am fost 15-16, acum am rămas 12-13 ani. Prefer să rămân doar cu cei care vor și pot, chiar dacă, pe undeva, riscăm la nedoritele accidentări sau suspendări”, a adăugat Filipaș, care a avut o singură rezervă în partida de duminică cu Apateul, pe Săcui, în condițiile în care l-a avut pe Drăgan suspendat.
Până la urmă, se pare că așa-zisa luptă pentru titlul de golgheter al măcenilor va fi câștigată de Ionuț Rațiu, în detrimentul „greului” Alin Gligor.
„Mă bucur pentru Ionuț, chiar a făcut un campionat foarte bun. Și cu Apateul a marcat de trei ori, dar – în general – a marcat multe goluri decisive. Alin a evoluat puțin sub așteptări, dar asta și pentru că a avut probleme de sănătate. Cu toate astea și-a adus și el un aport foarte important  la po­ziția echipei în clasament. Titlul de golgheter e, poate, o chestiune între ei, doi vechi prieteni și băieți de calitate umană. Până la urmă, echipa are numai de câștigat de pe urma așa-zisei lupte între ei”, a concluzionat Filipaș.

Recomandările redacției