accident mortal

Aveau 21, respectiv 22 de ani. Era ora 9,00, luni şi… Dumnezeu ştie de ce, au intrat cu maşina Dacia Logan, în care se aflau, într-o betonieră, în timp ce se îndreptau spre Arad. Nu au mai avut nici o şansă, fiind proiectaţi, efectiv, în urma impactului, pe bancheta din spate a sicriului pe patru roţi. Prietenii de pe reţelele de socializare nu contenesc în a transmite condoleanţe familiilor îndoliate…
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Arad ne anunţa, la fix 09,08, că intervine, în zona localităţii Mocrea, pentru descarcerea a două persoane implicate într-un grav accident de circulaţie. În acel mo­- ment nu se cunoşteau date despre eveniment, nici dacă cei doi prieteni, de loc din Brazii (Gurahonţ), mai sunt sau nu în viaţă. Doar un… „două victime încarcerate şi posibil decedate…”, prefigura dezastrul.
La scurt timp, inspector Lorena Pîrvulescu, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, confirmă ceea ce pompierii doar previzionau: „Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit că un tânăr de 21 de ani, din Brazii, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 709 C, dinspre Ineu spre Seleuş, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, din cauza vitezei neadaptate. A intrat pe contrasens în coliziune lateral-frontală cu o autospecializată, tip betonieră, condusă regulamentar de un bărbat în vârstă de 43 de ani. În urma impactului, şoferul, dar şi pasagerul din maşină, de 22 de ani, au suferit răni incompatibile cu viaţa, decedând pe loc“.
La faţa locului s-au deplasat echipajul de descarcerare şi SMURD-ul secţiei Ineu, constatând decesul celor doi tineri, aflaţi încarceraţi în maşină.
Cele două cadavre au fost scoase şi predate Institutului de Medicină Legală, iar poliţiştii de la Circulaţie continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la provocarea accidentului.
Bilanţ negru… în scădere
Conform celei mai recente statistici întocmite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, în primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate 59 de accidente grave, cu trei mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (62). În urma acestora, nu mai puţin de 16 persoane şi-au pierdut viaţa, comparativ cu anul trecut (primele cinci luni) când au murit 27 de persoane. Accidentaţii grav, care au ajuns la spital zbătându-se între viaţă şi moarte, sunt în număr de 56, faţă de 53 câte au fost înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului 2014.
 

Recomandările redacției