frontiera

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un tânăr care încerca să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de un document fals, fiind însoţit de tatăl său, care este cercetat acum pentru infracţiunea de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, acesta s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un autocar. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.  În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este Nicuşor C., în vârstă de 20 ani, din judeţul Buzău. Acesta a declarat că documentul prezentat la control l-a confecţionat singur şi a recurs la această măsură deoarece nu poseda niciun document de identitate eliberat de autorităţile române. Împreună cu acesta mai călătorea şi Gheorghe C., în vârstă de 57 de ani, din judeţul Buzău.

Totodată, Gheorghe C. a declarat că este tatăl lui Nicuşor C. şi este în cunoştinţă de cauză că acesta nu deţine niciun act de identitate legal, deoarece nu a făcut demersuri pentru a obţine un document.

„Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit acte de urmărire penală lui Nicuşor C., pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar tatălui acestuia pentru infracţiunea de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat agent şef adjunct de poliţie de frontieră Adelina Limban.

Recomandările redacției